logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw serwisowy wkrętaków do telefonów jaki wybrać

mario2098 17 Sie 2016 18:48 3153 4
REKLAMA
  • #1 15874488
    mario2098
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam.
    Planuję zakup wkrętaków do elektroniki głównie do telefonów nie chcę kupić jakieś tandety tylko żeby były wytrzymałe i w miarę nie drogie.
    Który zestaw byłby lepszy?
    Ten
    Czy ten
    Lub jakiś inny.
    Wiem że już były o tym tematy na forum ale w dalszym ciągu nie mogę się zdecydować który zestaw wybrać.
  • REKLAMA
  • #2 15874588
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    Witam
    mario2098 napisał:
    nie chcę kupić jakieś tandety tylko żeby były wytrzymałe i w miarę nie drogie.
    Niestety nie idzie to w parze.
    Po prostu droższe narzędzia robione są z lepszych materiałów bardziej wytrzymałych
    Fakt sam czasem trafiam na różne narzędzia i np.mam wkrętak który kupiłem (kilka lat temu) za parę złotych i używam go praktycznie co dziennie i ciężko go uszkodzić.
    Reasumując jak ma kolega możliwość obejrzenia je w realu i potrafi (albo znajomy fachowiec) ocenić po wyglądzie, wadze i w działaniu (po prostu zabrać ze sobą powkręcane śrubki) jego jakość to taki zakup zdecydowanie polecam.
    mario2098 napisał:
    w dalszym ciągu nie mogę się zdecydować który zestaw wybrać
    Wzrokowo wyglądają ładnie choć ten drugi to nawet przez lupę niewiele widać ;) ale w przypadku narzędzi (i nie tylko) wzrok może być nieźle wprowadzony w błąd.
  • REKLAMA
  • #3 15874747
    mario2098
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Niestety nie mam możliwości żeby zobaczyć je w realu ,ponieważ zamówił bym je na allegro ten pierwszy zestaw to neo tools jest droższy od tego drugiego tylko że ten drugi zestaw jest większy od tego pierwszego w tym drugim jest więcej narzędzi i bitów. A kolega jakiego zestawu wkrętaków używa?
  • REKLAMA
  • #4 15875136
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 214
    Witam,
    Kiedyś rozglądałem się za takimi zestawami, ale ostatecznie kupiłem Neo Tools 06-104 tylko, że tam nie ma cienkich końcówek więc z własnego doświadczenia Ci nie doradzę.
    Ale znalazłem opinie, że te bity z żółtego pudełka są bardzo słabej jakości. A jak Ci się nie śpieszy to możesz zamówić z zagranicznych stron " laoa screwdriver set " podobno są dobrej jakości i na aukcjach też maja dosyć sporo pozytywnych opinii.
    Pozdrawiam.
  • #5 15875212
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    mario2098 napisał:
    ten pierwszy zestaw to neo tools jest droższy od tego drugiego tylko że ten drugi zestaw jest większy od tego pierwszego w tym drugim jest więcej narzędzi i bitów
    Zapytać wprost sprzedawcę które są trwalsze. Spisać nazwy-typy tych zestawów i zrobić małe rozeznanie w necie na ich temat.
    mario2098 napisał:
    A kolega jakiego zestawu wkrętaków używa?
    między innymi takie :
    Zestaw serwisowy wkrętaków do telefonów jaki wybrać Zestaw serwisowy wkrętaków do telefonów jaki wybrać Zestaw serwisowy wkrętaków do telefonów jaki wybrać
    A tu wkrętak o którym piszę wcześniej
REKLAMA