logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB?

marianeklol989 17 Sie 2016 20:40 1413 7
REKLAMA
  • #1 15874701
    marianeklol989
    Poziom 2  
    Witam,mam problem niedawno podczas zgrywania na dysk zewnętrzny WD 750GB zdjęć i nagrań z karty SD normalnie jak zawsze odłączyłem bezpiecznie dysk,na następny dzień podłączam go i mam format plików RAW skanowanie nic nie dało,czytałem różne wpisy i nic z tego w końcu zrobiłem formatowanie o które ciągle domagał się komputer.Zacząłem odzyskiwać dane i tutaj mam pytanie wszystko miałem zapisane w ukrytym woluminie w veracrypt który,jak znaleść ukryty wolumin po sformatowaniu dysku próbowałem DMDE,RECUVA ale nie udało się odzyskuję pliki których nie mogę odzyskać.Ma ktoś pomysł jak znaleźć taki ukryty wolumin,proszę o pomoc

EDIT

Scaliłem posty w całość. RADU23
    Załączniki:
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? xx.png (567.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? xsdsd.png (630.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? x.png (564.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? fdfd.png (636.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? HDTune_Error_Scan____Mass_Storage_Device.png (32.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? Bez tytułu.png (951.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? eerer.png (668.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? druga patrycja.png (679.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? cc.png (568.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać ukryty wolumin VeraCrypt po formacie dysku WD 750GB? 2.png (674.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15875083
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    marianeklol989 napisał:
    w końcu zrobiłem formatowanie

Najgłupszy pomysł, na jaki można wpaść.
    SMART pokaż. Zakładka Health w HDT.
  • REKLAMA
  • #3 15876113
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Robert B napisał:
    marianeklol989 napisał:
    w końcu zrobiłem formatowanie

Najgłupszy pomysł, na jaki można wpaść.
    SMART pokaż. Zakładka Health w HDT.

I niestety nie jedyny, drugi to skanowanie w DMDE dysku z niestabilnymi sektorami i w HDT. To kolejny temat w stylu: Jak nie należy odzyskiwać danych.
    @marianeklol989 Poza zamieszczeniem SMART wykonaj kopię posektorową tego 750GB dysku na sprawny dysk i dopiero wtedy odzyskuj dane. Gdybyś nie wykonał formatowania to znacznie łatwiej byłoby przywrócić oryginalną strukturę danych.
  • REKLAMA
  • #4 15876835
    marianeklol989
    Poziom 2  

Widzę że ładnie namieszałem,są jakieś szanse na odzyskanie tego kontenera był dość dość zajmował prawie cały dysk,mam nadzieję że da się coś jeszcze z tym zrobić,kopie posektorową zrobiłem co dalej mam zrobić proszę o podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #5 15876848
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    163 niedopuszczalne uderzenia w dysk podczas pracy (BF).
    Ciekawe jak pójdzie kopia?
  • #6 15876854
    marianeklol989
    Poziom 2  
    kopia już jest zrobiona,co dalej robić próbować z kopii odzyskiwać czy?
  • #7 15878209
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Pełny skan w DMDE lub wczytanie wyników skanu z pliku i przeglądaj znalezione partycje, jeśli na którejś są twoje dane to odzyskuj (odzyskiwanie z kopii na jeszcze inny sprawny dysk).
  • #8 15879337
    marianeklol989
    Poziom 2  

Po pełnym skanowaniu są takie wyniki,gdzie może być ten wolumin z veracryptu szukałem po internecie ale piszą tylko o truecrypcie,jest jakiś sposób aby wyszukać po nazwie lub w wyszukiwarce DMDE

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odzyskaniem ukrytego woluminu VeraCrypt po sformatowaniu dysku zewnętrznego WD 750GB, który został odłączony bezpiecznie, ale po ponownym podłączeniu pokazał format RAW. Po sformatowaniu użytkownik próbował odzyskać dane za pomocą DMDE i RECUVA, jednak bezskutecznie. Użytkownicy forum sugerują wykonanie kopii posektorowej dysku przed próbą odzyskiwania danych oraz pełne skanowanie w DMDE w celu przeszukania partycji. Użytkownik pyta o możliwość odnalezienia woluminu VeraCrypt, ponieważ nie znalazł informacji na ten temat w Internecie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA