Witam serdecznie.
Mam starą poczciwą plazme z firmy Samsung model PS50B450.
Mam takli problem po podłączeniu konsoli Sony (PS3 albo PS4) nie jest wyświetlany obraz po hdmi.
W TV widać jak jest załączana rozdzielczość (1080) i słychać dzwięk ale obrazu nie ma.
Tylko jak by sygnał video się miał załączyć i się wyłącza i tak w kółko.
Posiadam inne rzeczy na HDMI które działają np. komputer, tuner SAT, nawet XBOX 360 działa.
Wyczytałem gdzieś że możliwe "że utraciły sięjakieś klucze" ale nie wiem co to znaczy.
Próbowałem w menu serwisowym robić factory reset ale to nic nie daje.
W sekcji HDMI mam failure.
Prosze o pomoc w tej sprawie bo niby Tv jest dobry bo jednak inne rzeczy się wyśwtetlają ale niestety nie wszystkie.
Był bym bardzo wdzieczny za jaką kolwiek pomoc.
P.S mam też prośbę do doób posiadajacych też taki Tv jak by mogli wrzucic zdjęcia ustawień z service menu bo może coś gdzieś przestawiłem.
Naprawde był bym bardzo wdzieczny.
Mam starą poczciwą plazme z firmy Samsung model PS50B450.
Mam takli problem po podłączeniu konsoli Sony (PS3 albo PS4) nie jest wyświetlany obraz po hdmi.
W TV widać jak jest załączana rozdzielczość (1080) i słychać dzwięk ale obrazu nie ma.
Tylko jak by sygnał video się miał załączyć i się wyłącza i tak w kółko.
Posiadam inne rzeczy na HDMI które działają np. komputer, tuner SAT, nawet XBOX 360 działa.
Wyczytałem gdzieś że możliwe "że utraciły sięjakieś klucze" ale nie wiem co to znaczy.
Próbowałem w menu serwisowym robić factory reset ale to nic nie daje.
W sekcji HDMI mam failure.
Prosze o pomoc w tej sprawie bo niby Tv jest dobry bo jednak inne rzeczy się wyśwtetlają ale niestety nie wszystkie.
Był bym bardzo wdzieczny za jaką kolwiek pomoc.
P.S mam też prośbę do doób posiadajacych też taki Tv jak by mogli wrzucic zdjęcia ustawień z service menu bo może coś gdzieś przestawiłem.
Naprawde był bym bardzo wdzieczny.
.