Czasami lubię sobie zostawić odpaloną konsolkę w windzie z uruchomioną komendą
żeby tak mniej-więcej orientować się czy muli mi konkretne połączenie czy ogólnie całe łącze. Zerkam do tego okienka bardzo sporadycznie (gdzieś tam mruga na bocznym monitorze) ale jestem leniwy i nie chce mi sie instalować żadnych gadżetów diagnostycznych, gdyż ping mi absolutnie wystarcza do tego co potrzebuję.
Zdarza się tak, że raz na parę uruchomień konsolki po wpisaniu tej samej komendy, zamiast wypluć wyniki pinga, zapętla mi się wiersz poleceń wyświetlając w kółko
(z podwójnym enterem pomiędzy, jak to kogoś naprowadzi na przyczynę)
Problem polega na tym, że od wczoraj (nie robiłem żadnych update'ów) ten symptom nie chce ustąpić. Ba! Teraz jest nawet tak (czego nie sprawdzałem wcześniej) że wpisując albo nawet samo
Cały czas dostaje zwrotny spam w konsoli
By okna móc z powrotem użyć, oczywiście musze przerwać ctrl+c. I tak w kółko.
Sprawdziłem, że ping nie występuje w taskmgr, taskkill też go nie wykrywa - brakło mi pomysłów co jeszcze się mogło zaciąć.
Problem wydaje sie tak trywialny, że nawet nie wiem jak do niego podejść.
Jakieś sugestie?
ping google.com -tżeby tak mniej-więcej orientować się czy muli mi konkretne połączenie czy ogólnie całe łącze. Zerkam do tego okienka bardzo sporadycznie (gdzieś tam mruga na bocznym monitorze) ale jestem leniwy i nie chce mi sie instalować żadnych gadżetów diagnostycznych, gdyż ping mi absolutnie wystarcza do tego co potrzebuję.
Zdarza się tak, że raz na parę uruchomień konsolki po wpisaniu tej samej komendy, zamiast wypluć wyniki pinga, zapętla mi się wiersz poleceń wyświetlając w kółko
C:\Users\User\>ping google.com -t
C:\Users\User\>ping google.com -t (z podwójnym enterem pomiędzy, jak to kogoś naprowadzi na przyczynę)
Problem polega na tym, że od wczoraj (nie robiłem żadnych update'ów) ten symptom nie chce ustąpić. Ba! Teraz jest nawet tak (czego nie sprawdzałem wcześniej) że wpisując
ping wp.plpingCały czas dostaje zwrotny spam w konsoli
C:\Users\User\>ping google.com -t By okna móc z powrotem użyć, oczywiście musze przerwać ctrl+c. I tak w kółko.
Sprawdziłem, że ping nie występuje w taskmgr, taskkill też go nie wykrywa - brakło mi pomysłów co jeszcze się mogło zaciąć.
Problem wydaje sie tak trywialny, że nawet nie wiem jak do niego podejść.
Jakieś sugestie?