Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Oby tylko ta naprawa nie polegała na wymianie wszystkich kondensatorów w ciemno "bo pewnie niesprawne".
miro.nasz napisał:
Pierwszy Agi były na takich cewkach.
miro.nasz napisał:Witam!
Schemat, który wysłałem do cewek oscylatora powinien pasować.
miro.nasz napisał:pod niską możesz podłączyć MP3
miro.nasz napisał:Jak będą świecić lampy to powinno głośno słychać warkot a to dlatego,ze elektrolity mogły stracić pojemność ale tym się nie przyjmuj. Obserwuj czy coś się nie fajczy. trzymaj wtyczkę tak by szybko można wyłączyć. Jeśli w porządku to sprawdzaj dalej.
Dalej jak będą świecić lampy i będzie warkot to dotykaj do siatek pierwszych /noga 3 UBL21 .Przy dobrym zasilaniu i dobrych lampach usłyszysz przy dotyku warkot.
miro.nasz napisał:
2.Radio Pionier ma w szereg połączone lampy.Faza w zależności jak włoży wtyczkę do gniazda może być na obudowie. Dlatego przypomniałem kol.żeby sprawdził czy na obudowie niema fazy.Jeśli jest to wystarczy przekręcić wtyczkę i tak na obudowie przestanie świecić neonówka i zachowa bezpieczeństwo. Wtyczkę włożoną do gniazda można zaznaczyć lakierem nitro. To wszystko dla bezpieczeństwa FAZA na obudowie może porazić osoby,która będzie naprawiać. Dawne wymogi to chodnik gumowy pod nogi. Radio było połączane przez transformator,który zasilał wszystkie stoły.
miro.nasz napisał:
Radio grające zamknięte deklem jest bezpieczne.
miro.nasz napisał:Nie znamy stanu kondesatorów możemy sprawdzić czy nie mają zwarcia.
miro.nasz napisał:wystarczy przekręcić wtyczkę i tak na obudowie przestanie świecić neonówka i zachowa bezpieczeństwo. Wtyczkę włożoną do gniazda można zaznaczyć lakierem nitro. To wszystko dla bezpieczeństwa FAZA na obudowie może porazić osoby,która będzie naprawiać.