logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto - Wymiana poduszki pod silnikiem - jak to odkręcić?

8850 23 Sie 2016 21:01 3981 1
REKLAMA
  • #1 15887194
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    Cześć. Fiat PUnto 1, silnik 1.1, 55 KM, 1996. Chciałem wymienić poduszkę pod silnikiem tylnią/pod skrzynią biegów/pod nogami kierowcy. Objaw: lewarek skrzyni biegów drży podczas jazdy i na biegu jałowym, przy zapalaniu i ruszaniu czuć że coś się kolebie. Zaciągnąłem ręczny, wbiłem bieg i delikatnie ruszałem samochodem i mocno pracują dwie poduszki ta pod skrzynią oraz lewa pod akumulatorem. Ale najwięcej wychyla się ta pod skrzynią stąd podejrzewam że jest rozszarpana.

3 śruby od metalowego trójkąta poduszki które są połączone z saniami odkręciłem, ale nie mogę odkręcić dwóch śrub od łapy która jest połączona z skrzynią biegów, a także tej w środku poduszki (która przytwierdza gumę (bałwanek) do trójkątnego metalu od dołu. Lałem Wd40, obiłem młotkiem śruby od łapy przy skrzyni, grzałem kilka minut palnikiem, nie mogę odkręcić tych dwóch śrub i tej trzeciej w środku dumy. Jaki jest na to sposób? Jaka jest kolejność demontażu poduszki?

Poduszkę nową mam firmy Impergom 40 PLN, cała czarna bo pomalowana.
  • REKLAMA
  • #2 16165775
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    Problem rozwiązany to nie poduszka pod silnikiem ale problem z zapłonami
REKLAMA