logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić język polski i listę kanałów w ProgDVB na Skay Star 2?

chulaj555 06 Lip 2005 17:48 5327 11
REKLAMA
  • #1 1633843
    chulaj555
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam. Panowie - mam problem z włączeniem języka polskiego w ProgDVB. Wyodrębniam i rozpakowywuje w głównym folderze C/ ProgDVB i tylko angielski i rosyjski.Ten sam problem z listą - gotowcem. Wyodrębniam i rozpakowywuje w Channel list - i nic. Zapewniam , że wiem gdzie jest - klik- pomógł. Pozdrawiam i dziękuję za sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1633933
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    chulaj555 napisał:
    Witam. Panowie - mam problem z włączeniem języka polskiego w ProgDVB. Wyodrębniam i rozpakowywuje w głównym folderze C/ ProgDVB i tylko angielski i rosyjski.Ten sam problem z listą - gotowcem. Wyodrębniam i rozpakowywuje w Channel list - i nic. Zapewniam , że wiem gdzie jest - klik- pomógł. Pozdrawiam i dziękuję za sugestie.

Zainstaluj jeszcze raz, ale po angielsku. Potem skopiuj zawartość archiwum do głównego katalogu C:\ProgDVB i po uruchomieniu programu zmień na polski.
    Załączniki:
    • Polski431.zip (38.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1633968
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Lista gotowiec też musi być pod nazwą channels(folder musi się tak nazywać i wewnątrz tego folderu mają być tylko pliki a nie foldery) i wkleja się ją do katalogu głównego PROGA (program ma zapytać czy ma podmienić foldery wtedy zatwierdzamy i kanały powinny się pojawić . Czasem bywa że listy na upach są wadliwe (i programy nie pojawią się na progu)jeśli tak szukamy innej. Masz moją listę robisz wypakuj tutaj i masz folder gotowy do wklejenia .
    Załączniki:
    • Channels.rar (279.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1633974
    rrr
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    a co do listy to jezeli masz same foldery w progu nie mozna otwozyc to znaczy ze masz starsza wersje proga musi byc chyba od 4.38
  • REKLAMA
  • #5 1635161
    chulaj555
    Poziom 11  
    Panowie , dziękuję bardzo.Pomogliście mi , więc pozwole sobie iść za ciosem.Chodzi o jakość .Co zrobić aby była ona optymalna ?Jeśli okienko jest małe to OK. Jeśli natomiast dam na cały ekran jakość obrazu znacznie się pogarsza.Co prawda moja karta to zaledwie 9200 - jednak 128/128.Może jakiś filterki ,czy coś. Jeszcze jak to jest z nagrywaniem na dysk programów odbieranych edukacyjnie , czy jest stronka gdzie wyjaśnione jest to w miarę prostacko .Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #6 1635750
    rrr
    Poziom 13  
    poszukaj na google filtrow cyberlink tam beda 2 pliki giltry i graft wzuc je do katalogu z progiem wejdz w wiltry zarejstfuj i wlacz proga wejdz w audio wideo i zmien na cyberlink jakosc lepsza

co do ogladania tv edukacyjnie muszisz miec plugin s2emu tez go znajdziez na google lub w jakiejkolwiek stronie z uploadem poswiecona tej tematyce wzucasz go do katalogu glownego i ogladasz :)
  • Pomocny post
    #7 1636352
    brzuch0
    Poziom 17  
    http://www.gutek18.prv.pl/ tą stonę chyba już podawałem ,ale odwiedź dział pliki tam będą grafy do ściągnięcia (też i cyberlink). Filtr cyberlink jest dobry a zawiera go Power DVD
  • #8 1638576
    chulaj555
    Poziom 11  
    Panowie , dzikuję. Łażę tak po prośbie , ale ostatnia sprawa. Kiedy zmieniam filtr z Elekard na Cyberlink w DirektShow wyskakuje okienko , że nie znaleziono filtra. Właściwie to nie znajduje nic oprócz Elekard. Co to może być? Pozdrawiam.
  • #9 1639077
    brzuch0
    Poziom 17  
    Cyberlinka nie będzie zanim go nie wgrasz . Musisz najpierw ściągnąć pliki tyczące Cyberlinka ze strony Gutka i wkleić je do odpowiednich folderów w Progu i zarejestrować je .A filtr cyberlink zawiera program powerdvd który musi być zainstalowany bo inaczej będą komunikaty o braku filtra . Czyli
    1 . Filtr cyberlink ze strony Gutka (wklejenie do odpowiednich folderów Proga i rejestracja)
    2. Power DVD (link też na stronie)
  • #10 1639280
    chulaj555
    Poziom 11  
    Witam , a można po koleji ? Rejestracja? Bez urazy ale co i jak.A może Panowie jest coś na gotowo w .zip. Proszę o wyrozumiałość . Pozdrawiam. Mój mail jakby co: redhell(_at_)o2.pl Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję za sugestie.
  • Pomocny post
    #11 1639633
    rrr
    Poziom 13  
    weidz tak

C:\ProgDVB\Filters weidz tu i tam jest plik register kliknij 2 razy powino zaresstrowac filtry

Dodano po 3 [minuty]:

mam opis od kolegi pazi

1) Ściągamy filtry Cyberlink bez OSD
    Kod:
    http://upload.dvhk.pl/content.php?id=21999

2) Plik tv.Cyberlink.xgr z folderu FilterGraph kopiujemy do FilterGraphs w głównym folderze ProgDVB, a pliki z folderu Filters kopiujemy do folderu Filters w głównym folderze ProgDVB. Po tych czynnościach uruchamiamy REGISTER

3) Wchodzimy do programu ProgDVB! Następnie przechodzimy do Audio i Video w opcji Ustawienia

4) Mamy trzy zakładki - wchodzimy do środkowej (DirectShow) i mamy Domyślne Grafy, w okienku Kanały TV zmieniamy na Cyberlink (ustawić taką nazwę jak napisałem!!)

5) Tryb wyświetlania ustawiamy None (pierwsze okienko) & Video Renderer (drugie okienko) i naciskamy OK

6) Wchodzimy do Plik -> Właściwości i w okienku Filtry w użyciu szukamy nazwy CyberLink_Video/SP_Decoder (pod warunkiem ze nie wyskoczył nam błąd, że nie znaleziono filtra CyberLink_Video/SP_Decoder) i dajemy Właściowści - teraz będziemy mogli zmieniać ustawienia kolorów!!

7) W opcji Różne zaznaczamy haczyk przy: Włącz sprzętową akcelerację (Zalecane) - Tryb wideo ustawiamy na Auto wybór i dajemy OK

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cyberlink z OSD

UWAGA!!!

DO POPRAWNEJ PRACY CYBERLINK'A Z OSD WYMAGANA JEST INSTALACJA PROGRAMU POWER DVD 6!!!

PowerDVD 6 Deluxe

Kod:
    http://download.9down.com/Retail/CyberLink.PowerDVD.6.Deluxe-%5Bwww.9Down.com%5D.rar

Kod:

1) Ściągamy filtry Cyberlink z OSD
    Kod:
    http://upload.dvhk.pl/content.php?id=22000

2) Pliki z FilterGraph kopiujemy do folderu FilterGraph w głównym folderze ProgDVB, a pliki z folderu Filters kopiujemy do folderu Filters w głównym folderze ProgDVB, plik OSD umieszczamy w głównym folderze ProgDVB

3) Po tych czynnościach uruchamiamy REGISTER znajdujacy się w Filters w głównym katalogu ProgDVB

4) Wchodzimy do programu ProgDVB! Nastepnie przechodzimy do Audio i Video w opcji Ustawienia i mamy trzy zakładki - wchodzimy do środkowej (DirectShow) i mamy Domyślne Grafy, w okienku Kanały TV zmieniamy na Cyberlink_Pazi, Cyberlink_Pazi2, Cyberlink_Pazi3 lub Cyberlink_Pazi4

5) Tryb wyświetlania ustawiamy None & VMR (Need Windows XP) i naciskamy OK

6) Wchodzimy do Plik -> Właściwości i w okienku Filtry w użyciu szukamy nazwy CyberLink_Video/SP_Decoder i dajemy Właściwości

UWAGA!!! JEŻELI WYSKOCZYŁ NAM BŁĄD TO TEGO NIE ZNAJDZIEMY!!!

7) W opcji Różne zaznaczamy haczyk przy: Włącz sprzętową akcelerację (Zalecane) - Tryb wideo ustawiamy na Auto wybór i dajemy OK

To byłoby na tyle

dodam ze OSD to takie cos co ci wyskakoje na ekranie np nr programu ale to zbedna zecz wiec radze zrobic bez osd
  • #12 1642308
    chulaj555
    Poziom 11  
    Witam Panowie , chciałem Wam podziękować osobiście. Dzięki bardzo mocno.W szczególności -rrr- za łupatologiczne wytłumaczenie mi sprawy. Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz wszystkim , którzy zabrali głos w moim problemie i poświęcili mi chwilę.Dziękuję i pozdrawiam.Jeśli znowu coś spitole to pozwolę sobie zaprzątnąć głowę.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył ustawienia języka polskiego oraz załadowania listy kanałów w programie ProgDVB na tunerze Sky Star 2. Rozwiązaniem było ponowne zainstalowanie programu w wersji angielskiej, a następnie ręczna zmiana języka na polski w ustawieniach. Lista kanałów musi być rozpakowana do folderu o nazwie "channels" bez dodatkowych podfolderów i wklejona do głównego katalogu ProgDVB, gdzie program zapyta o podmianę folderów. W przypadku problemów z listą kanałów zalecano poszukiwanie innych, poprawnych plików. Wersja ProgDVB powinna być co najmniej 4.38, aby poprawnie obsługiwać listy kanałów. W kwestii poprawy jakości obrazu przy pełnym ekranie rekomendowano użycie filtrów Cyberlink, które należy pobrać ze wskazanych źródeł, zainstalować i zarejestrować w katalogu ProgDVB. Filtry te są częścią programu PowerDVD, który musi być zainstalowany, aby uniknąć błędów. Szczegółowa instrukcja instalacji filtrów obejmowała kopiowanie plików do odpowiednich folderów, uruchomienie programu rejestrującego filtry oraz konfigurację w ustawieniach audio/wideo ProgDVB, gdzie należy wybrać filtr Cyberlink w zakładce DirectShow. Dodatkowo wskazano możliwość oglądania programów edukacyjnych po zainstalowaniu odpowiedniego pluginu S2Emu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA