logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

skystar 2 i PROGDVB - zawiesza się po uruchomieniu

rafal19_74 20 Wrz 2008 21:07 3586 3
REKLAMA
  • #1 5554703
    rafal19_74
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam i proszę o poradę. Po niedawnym formatowaniu dysku C mam problem z ponownym uruchomieniem karty Skystar 2 a dokładnie programu Progdvb. Po zainstalowaniu Prog-a w pierwszym uruchomieniu, Progdvb natychmiast zawiesza cały komputer. Karta PCI działa, ponieważ na DVBviwer obraz jest. Co może być powodem? Instalowana wersja Proga to 4.85.3. Proszę o pomoc :cry:
  • REKLAMA
  • #2 5554852
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 267
    Napisz jaki system, jakich używasz filtrów do obrazu i dźwięku ?
    Ta wersja z tego co kojarzę nie należy do najnowszych , spróbuj pobrać np. ProgDVB 4.91.11
  • REKLAMA
  • #3 5554938
    rafal19_74
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Dzięki wielkie Mat_ed! W tej wersji Prog ruszył! Szukam jeszcze listy kanałów do tej wersji i powinno być OK. DZIĘKI WIELKIE i miłego wieczoru!

Dodano po 39 [minuty]:

Mam jeszcze jeden problem, mianowicie, nie widać żadnej listy kanałów, pomimo, że w katalogu Prog-a jest. Wkleiłem inną ale to nie pomaga. Przy skanowaniu satelity sygnał jest OK proces postępuje ale kanały się nie pojawiają. Co teraz może być powodem?
  • #4 5555450
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4848
    W opcjach programu wybierz swoją kartę , czyli Skystar 2 , po czym wybierz też na jaką satelitę masz ustawioną antenę .
    Nie zapomnij też pobrać listy kanałów dla odpowiedniego satelity .

Jeśli to nadal nie pomoże wymień transpondery w folderze ProgDVB na nowsze .

Ostatecznie przed wrzuceniem nowych list kanałów usuń ze swojego folderu ProgDVB i ProgDVB/Plugin pliki xxx.ini .
REKLAMA