logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MyTab 10 - nowy ekran dotykowy DPT 300-L3456B-A00_VER1.0 nie działa, co zrobić?

anemik 26 Sie 2016 12:29 1809 4
REKLAMA
  • #1 15892947
    anemik
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Witam,
    Mam problem z tabletem MyTab 10, w którym nie działa kilka linii w oryginalnym ekranie dotykowym (DPT 300-L3456B-A00_VER1.0). Uznałem, że uszkodzony jest sam ekran dotykowy, jednak, gdy podstawiam nowy dotyk, to nie reaguje w ogóle.
    Podstawiałem dwie sztuki z takimi samymi oznaczeniami i od różnych dostawców, ale efekt jest taki sam.
    Jak wpinam stary ekran to dalej działa (oczywiście bez tych kilku linii).
    Czy w tym tablecie konieczna jest jakaś inicjalizacja nowego ekranu dotykowego?
    W jaki sposób można ją ewentualnie wykonać?
  • REKLAMA
  • #2 15893854
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Możliwe, że wadliwa partia tych dotyków.
  • REKLAMA
  • #3 15896289
    anemik
    Poziom 19  
    Nie sądzę, aby była to wadliwa partia, bo pierwsze są to dotyki od dwóch różnych dystrybutorów (różnią się wizualnie), a po drugie każdy z nich informuje, że dotyk był testowany przed wysyłką.
  • REKLAMA
  • #4 15896304
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Napisałeś, że dotyki mają takie same oznaczenia więc nieważne, że pochodzą od dwóch różnych dystrybutorów. Napisać, to sobie może każdy, że zostały sprawdzone.
    Oni zamawiają tego setki sztuk myślisz, że sprawdzają każdą z osobna?
    Możesz próbować sprawdzić te dotyki na innym takim samym tablecie jeśli masz pod ręka.
    Możesz też szukać dotyku z takim oznaczeniem jak oryginał.
    Oczywiście mogę się mylić i może być uszkodzone coś innego, ale stary dotyk działa.
    niech wypowiedzą się jeszcze inni w tym temacie.
    Jaką masz dokładnie wersję tego tabletu? Bo występują dwie wersje ekranu z różnymi taśmami sygnałowymi, nie pasuje do MyTab 10 Q-premium.
  • #5 15910331
    anemik
    Poziom 19  
    Gdybym miał pod ręką taki sam tablet to wiadomo, że bym sprawdził je w nim.
    Wersji tych Mytab 10 jest co najmniej kilka, bo ja mam ich cztery i w każdym jest inny digitizer i oczywiście jeden za drugi nie idzie.
    Pamiętam, że zmieniałem kiedyś w jednym dotyk i nie było najmniejszego problemu (tyle, że tamten był z wersją z jednym IC, a tu jest wersja z 3xIC).
    Skoro nikt się z czymś takim nie spotkał nie pozostaje mi nic innego jak czekać, aż się trafi właśnie ten sam typ.
REKLAMA