logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić Japan TV JSTV na Philips 6010 z softem 9.49 i 4.12?

maryjank 07 Lip 2005 00:01 1267 3
REKLAMA
  • #1 1634922
    maryjank
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam!
    Mam problem z uruchomieniem płatnej legalnej platformy Japan TV JSTV na 6010 .
    Soft 9,49 i drugi tuner 4,12.
    Pomimo wyedytowania na liscie kanałów parametrów z lingsata obydwa tunery wystawiaja napis karta niezaakceptowana.Tunery są przerabiane.
    Czy ktoś ma jakis pomysł.Wiem ze na pewno się da pchila zmusic do tego pakietu.
    Z innego forum mialem info ze zaszyty jest w philipsie provaider .Gdzie w sofcie mogę go przeedytować i jak znależć numer provaidera dla tej platformy. http://www.jstv.co.uk/english/index.html
  • REKLAMA
  • #2 1635462
    -=M@RIO=-
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    maryjank napisał:
    ..... ze zaszyty jest w philipsie provaider...

a i owszem BYŁ doputy operator Sam nie wymienił oprogramowania i Pokazał gdzie trzeba "wyefować" zeby tunek przyjmował all karty.
    Spróbuj zmienić na ??
    DSX_6010_6.03_fix8C- może pomoze :D
  • REKLAMA
  • #3 1637582
    maryjank
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Próbowałem ale się gubiłem w tych hex-ach. Cos tam wyedytowałem ale nie pomagało ale póki co mam info że należy tą kartę po raz pierwszy odpalic w tynerku typu humax 5500 a potem po takiej inicjacji powinna smigac w philu bez żadnej modyfikacji softu.
    Jesli tak bedzie to co to za patent za to jest odpowiedzialny.
    Dziekuje za podpowiedzi ja sie to potwierdzi to odpiszę.
  • #4 1637717
    -=M@RIO=-
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Hmmmm HUM 5500 jako "dziewica" ma w slocie na kartę obsługe CryptoWorksa !!:) moze dlatego zaproponowano Ci uruchomienie karty na tym akurat modelu ??
    Co do 6010 nie orietuje sie na tyle by mieś pewnosc ze "alternatywne" oprogramowanie nie ma softwerowych zabezpieczeń przed aktóalizacja karty ????
    Pozatym równie dobrze bedzie mozna przeprowadzic aktualizacje w module CI CryptoWorksa
    http://www.satshop.com/cryptoworks.htm
    nie zaleznie od dekodera wystarczy ze bedzie miał PCiAMPCIOWE złacze pod moduły dostepowe :)
    5500-2xCI i 1 kieszeń na karę Cryptoworks.
    5300-2xCI i 1 kieszeń na karę Viaccess.
    5700-2xCI i 1 kieszeń na karę Nagravision.
    5400-2xCI i 1 kieszeń na kartę Irdeto
REKLAMA