logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laptop Toshiba A-300 wyłącza się zacina i robi co chce

rockboys 04 Wrz 2016 13:59 990 3
REKLAMA
  • #1 15910794
    rockboys
    Poziom 3  
    Ocena: 39
    Posiadam laptop Toshiba A-300 , system Vista . Procesor : Intel (R)Pentium (R)Dual CPU T 2390(_at_)1.86GHz . Pamięć : 2,00GB .
    Od trzech około miesięcy laptop jak to opisać po prostu pracuje jak mu się podoba. Wcześniej wszystko było idealnie . Teraz np. piszę o rade i jest ok , nie wyłącza się ani nie zacina . Laptop potrafi się wyłączyć w każdej chwili i się sam włączyć , zawiesza się często lub pracuje idealnie , czasem gdy się włączy i zawiesi na ekranie pojawiają się dziwne pionowe "paski " . Wcześniej musiałem wymienić zasilacz , używałem testowych wersji antywirusa Eset , nie wiem co jest przyczyną takiego zachowania laptopa, system sam "wyrzuca " mi pliki - np ostatnio Firefoxa nie mogłem uruchomić i musiałem na nowo zainstalować , podobnie z aplikacja Ipla -też musiałem na nowo ją zainstalować bo brakowało jakiś plików - nie wiem już sam co jest przyczyną , dodam też że laptopa nie mogę włączyć normalnie tylko jak włączam to pokazuje się okno :" włącz system normalnie " i tak uruchamiam go , oraz przez kilka tygodni pracował bez baterii ponieważ zauważyłem że bateria nie miała styku - gdy ją wyjałem i włożyłem znów bateria jest ok .
  • REKLAMA
  • #2 15910946
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2775
    Było wiele razy - użyj wyszukiwarki.
  • REKLAMA
REKLAMA