logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel Versatis F200 - Brak połączenia pomimo wybierania

Pablo 919 07 Wrz 2016 09:05 1104 4
REKLAMA
  • #1 15916501
    Pablo 919
    Poziom 2  
    Witam serdecznie ! Mam taki oto problem z tym telefonem stacjonarnym,że po jakiejś zabawie dziecka lub ktoś usiadł na nim telefon wybiera normalnie cyfrowo lub/i tonowo ale na końcu się jakby urywa możliwość wybierania. to jest jakaś włączona blokada. Miałem kiedyś jakiś "kod z klawiatury" do odhaczania tego typu usterki alem zapomniał. Wszystko działa dobrze. To jest zdaje się jakaś kombinacja klawiszy. Może ktoś umie wskazać gdzie to znaleźć albo zna a autopsji?? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15917307
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Jeśli chodzi o zwykłą blokadę klawiatury to wystarczy dłużej przytrzymać klawisz * jeśli o coś innego to napisz to jakoś normalnie bo czytając Twój wpis można wysnuć wiele teorii.
  • REKLAMA
  • #3 15917573
    Pablo 919
    Poziom 2  
    :-). Ok. Wybieram numer z klawiatury, włączam zielona słuchawkę i zaczyna tonowo/impulsowo wybierac numer. Po czym nagle po wybranych kilku cyfrach urywa wybieranie i słychac tylko sygnal przerywany jak w zajętym telefonie. :-) Dziwne...

Ps.: Dodam,że nikt nie może się do nas dodzwonić na ten numer i my oczywiście do nikogo. Jakby numer był zablokowany mimo ze klawiatura nie :-))...
  • REKLAMA
  • #4 15919177
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Próbowałeś w to miejsce postawić inny sprawny i sprawdzony telefon?
    Jeśli tak to czy działał normalnie (prawidłowo).
    Możliwe też, że linia została zablokowana lub jest uszkodzona.

ps
    Napisałeś o wybieraniu jako tonowo/ impulsowo, a to są zupełnie różne sposoby wybierania i telefon może jednocześnie działać tylko w jednym z nich. Tonowe inaczej DTMF, częstotliwościowe lub impulsowe, pulsowe itp.
  • #5 15919568
    Pablo 919
    Poziom 2  
    Linia telefoniczna działa bo na czas awarii zainstalowałem aplikacje UPC na tel komórkowym( bo taki mam internet, tv, telefon stacjonarny z UPC) i wszystko działa. Po prostu dziecko sie bawiło telefonem z mamą i cos powciskali i tak zablokowali linię.Mówiłem tonowo lub impulsowo bo telefon ma takie opcje i zmieniałem by sprawdzic czy obie funkcje działaja :-).
REKLAMA