logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica Minolta Bizhub C200 - Panel nie działa, czerwona kontrolka na ADFie

defol 08 Wrz 2016 10:04 1965 3
REKLAMA
  • #1 15918540
    defol
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Cześć
    panel trup, po włączeniu maszyna sygnalizuje również błąd czerwoną kontrolką na ADFie oraz sygnałem dźwiękowym. Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to rzeczywiście panel poleciał? Koszt panela spory, nie chciałbym wymienić i potem się zdziwić.
  • REKLAMA
  • #2 15918647
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    A co maszyna wyświetla na ekranie ? Klawiatura fizyczna działa czy padł sam dotyk ? Możesz spróbować przegrzać warstwę dotykową i reanimować panel. Jeżeli to nic nie da - wymień samą warstwę dotykową.

C.
  • REKLAMA
  • #3 15918760
    defol
    Poziom 19  
    Źle się wyraziłem. Pisząc trup miałem na myśli, że wyświetlacz nie świeci.
  • #4 15992355
    defol
    Poziom 19  
    Nadal mam z nią problem. Panel sprawdziłem, że jest ok. Problemem była płytka BCRU. Załatwiłem płytkę i po podmianie BCRU panel zaświecił, pojawiło się logo i znów zdechł-okazało się, że uwaliło mi ponownie BCRU. W tej chwili podmieniłem już cały skaner włącznie z płytą Control i inną BCRU, płytą zasilacza, płytą główną i EPROMem i w tej chwili mam C-6751.

Dodano po 4 [minuty]:

Użytkownik zgłosił mi dopiero dzisiaj, że wcześniej przed tym jak zgasł panel mieli taki przypadek, że lampa skanera zatrzymała się w pozycji home i nie zgasła. Świeciła tak całą noc aż nadpaliło spód ADFu.
REKLAMA