logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei Y6 - bootloop po nieudanej zmianie recovery na Cyanogen

Materduk 08 Wrz 2016 16:58 1620 6
REKLAMA
  • #1 15919282
    Materduk
    Poziom 11  
    Witam.
    Ostatnio kombinowałem ze zmianą ROM'u ze stock na Cyangen, przy czym musiałem wgrać innego recovery. Z pośpiechu nie odblokowałem FRP i teraz problem występuje taki, że telefon ciągle bootuje się w fastboot&rescue mode, przy czym przed załadowaniem fastboota na ułamek sekundy wyskakuje komunikat "Recovery image verify failed. Please update to the authorized images".
    Za pomoc będę bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 15921753
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Dc Phoenix 2.2 i wstanie innej opcji brak .
  • REKLAMA
  • #3 15922314
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Jeżeli wchodzi w fastboot to sa :)
  • REKLAMA
  • #4 15922989
    Materduk
    Poziom 11  
    Dc Phoenix jest płatny, a niestety nie mam przy sobie teraz ani grosza. A jakie masz na myśli opcje w fastboot mobista ? Z tego co pamiętam to próbowałem chyba wszystkiego przez cmd.
  • REKLAMA
  • #5 15925636
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1297
    Jesli tylko zmieniles recovery a wchodzi w fastboota to pierwsze co warto sprobowac w tym trybie to "fastboot reboot" albo "fastboot continue". Mialem jedna taka sztuke, w ten sposob odpalila do systemu, gdzie potem wystarczylo wlaczyc "odblokowanie OEM" i wszystko, wlacznie ze zmienionym recovery juz dzialalo.
  • #6 15926841
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Materduk napisał:
    Dc Phoenix jest płatny, a niestety nie mam przy sobie teraz ani grosza. A jakie masz na myśli opcje w fastboot mobista ? Z tego co pamiętam to próbowałem chyba wszystkiego przez cmd.

W obecnym stadium działania telefonu nie zdobędziesz kodu do odblokowania bootloadera, co umożliwiłoby wgranie firmware w trybie FastBoot. Udaj sie do dobrego serwisu w Twojej okolicy - na pewno postawia telefon na nogi.
  • #7 15927518
    Materduk
    Poziom 11  
    Dobra, to w takim razie dzięki za pomoc, jeżeli nic się nie da to muszę odczekać do wypłaty by pójść do serwisu :D . Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z telefonem Huawei Y6 po nieudanej zmianie recovery na Cyanogen, co spowodowało, że urządzenie utknęło w trybie fastboot i wyświetla komunikat "Recovery image verify failed". W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym użycie poleceń "fastboot reboot" lub "fastboot continue", które mogą pomóc w uruchomieniu systemu. Jednakże, w przypadku braku możliwości odblokowania bootloadera, zalecano skorzystanie z usług serwisu, aby naprawić telefon.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA