logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 32PFL5322/10 - brak wizji, OSD, pionowe pasy

Stanisław48 11 Wrz 2016 14:39 1524 0
REKLAMA
  • #1 15924806
    Stanisław48
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    W telewizorze zanikał obraz dzwięk prawidłowy aż zanikł całkowicie . Po otwarciu i wyczyszczeniu sprawdziłem napięcia na gniazdach zasilacza , wszystkie zgodne ze schematem . Posprawdzałem pod względem zimnych lutów wszystko w porządku.Zauważyłem na logice na wpięciu kabla do logiki że jest o smolone , więc rozłączyłem wtyk i rozsypała się wtyczka . Kupiłem nowy kabel i nową logikę C.P.W.B.X 3968 TP , zamontowałem i obrazu jak nie było tak niema tylko występują paski różnej grubości zmieniające się podług występującemu gdzieś tam obrazu .Reaguje na wszystkich kanałach na AV występuje czarny ekran , oczywiście wszystkie świetlówki świecą , brak O.S.D.Dzwięk prawidłowy reaguje na pilota . Niewiem co mam dalej zrobić może kto miał doczynienia z taką sytuacją i pomoże, jakaś sugestia .Taśmy do matrycy posprawdzałem wszystkie są w porządku a może na matrycy są dwie płytki K3341 TP i K 3342 TP może coś z nimi nie w porządku dołączę zdjęcia ich.
    Philips 32PFL5322/10 - brak wizji, OSD, pionowe pasy Philips 32PFL5322/10 - brak wizji, OSD, pionowe pasy Philips 32PFL5322/10 - brak wizji, OSD, pionowe pasy Philips 32PFL5322/10 - brak wizji, OSD, pionowe pasy

Dodano po 3 [godziny] 30 [minuty]:

wstyd mi za pisownie poprawiłem błędy.
  • REKLAMA
REKLAMA