logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napięcie i natężenie prądu w wyjściu mini-jack(3,5 mm)

francus11 14 Wrz 2016 16:32 3354 4
REKLAMA
  • #1 15931090
    francus11
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam. Planuję zrobić mały głośnik i podłączyć go pod komputer/telefon. Planuję użyć do tego jakiś przekaźnik lub mostek H, ale nie wiem jaki wybrać bo nie znam parametrów prądowych tego wyjścia.
  • REKLAMA
  • #2 15931129
    Magister_123
    Poziom 36  
    Ocena: 974
    Przekaźnik? Mostek H? Do głośnika? Wystarczy przełącznik hebelkowy. Tak w ogóle to co chcesz przełączać?
    Wzmacniacz jakiś masz bo moc katy dźwiękowej będzie za mała do podłączenia bezpośrednio głośnika.
  • REKLAMA
  • #3 15931176
    francus11
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Ja mam na razie tylko głośnik ze starego głośnika bluetooth, bo ten zniszczył się i został niego sam głośnik. Nie jestem za bardzo doświadczony z elektroniką/elektryką. Wiem, że żeby dźwięk leciał, to musi być nadawany sygnał o różnych częstotliwościach. Pewnie coś pokręciłem ale chodzi mi o to by wpiąć kabel mini jack do wyjścia, sam kabel byłby podłączony do czegoś podobnego do przekaźnika, dopięty do tego mały akumulatorek, żeby to miało jakąś moc, i żeby leciał dźwięk. Jak ktoś coś lepiej wie lub ma lepszy pomysł, to niech napisze.
  • REKLAMA
  • #4 15931197
    Magister_123
    Poziom 36  
    Ocena: 974
    Tak z ciekawości: ile masz lat?
    Podłaczenie przekaźnika do akumulatora i głośnika nic nie da. Spalisz tylko głośnik.
    Całość musi wyglądać mniej więcej jak na rysunku:
    Napięcie i natężenie prądu w wyjściu mini-jack(3,5 mm)
    Najprościej będzie kupić nowy głośnik bluetooth.
    Miernik, lutownice, cynę i umiejętność lutowania masz?
REKLAMA