Witam.
Trafił mi się taki wynalazek jak w temacie przywieziony z Niemiec.
Płyta PCB00101200 z układem SDA6000 B12.
Na płycie jest naklejka BST00101200 Q6U1.
Zasilacz ETXEZ524EAB ( EPX524-E6 ).
TV nie pamięta ustawień, po np. zmianie języka w menu po wyłączeniu z sieci powraca do początkowego ustawienia w języku niemieckim.
Dodatkowo przy próbie dostrojenia po kilku sekundach wyłącza się albo raczej wyłącza i blokuje, gdyż włączyć go można dopiero po wyłączeniu i włączeniu z sieci. Klawiatura i pilot działają normalnie.
Napięcia są prawidłowe. W zasilaczu z TDA16888 dołożyłem 1nF do n.14, ale to nic nie zmienia. Kondensatory również wymienione.
Przy okazji również pytanie o Viper12A - w tych TV zawsze słychać delikatne piszczenie tej przetwornicy?
Troszkę zmyliły mnie objawy, bo TV przez euro pracuje bez problemów.
Czy może to być spowodowane np. trybem hotelowym albo podobnym ustawieniem?
Pozdrawiam
P.
Trafił mi się taki wynalazek jak w temacie przywieziony z Niemiec.
Płyta PCB00101200 z układem SDA6000 B12.
Na płycie jest naklejka BST00101200 Q6U1.
Zasilacz ETXEZ524EAB ( EPX524-E6 ).
TV nie pamięta ustawień, po np. zmianie języka w menu po wyłączeniu z sieci powraca do początkowego ustawienia w języku niemieckim.
Dodatkowo przy próbie dostrojenia po kilku sekundach wyłącza się albo raczej wyłącza i blokuje, gdyż włączyć go można dopiero po wyłączeniu i włączeniu z sieci. Klawiatura i pilot działają normalnie.
Napięcia są prawidłowe. W zasilaczu z TDA16888 dołożyłem 1nF do n.14, ale to nic nie zmienia. Kondensatory również wymienione.
Przy okazji również pytanie o Viper12A - w tych TV zawsze słychać delikatne piszczenie tej przetwornicy?
Troszkę zmyliły mnie objawy, bo TV przez euro pracuje bez problemów.
Czy może to być spowodowane np. trybem hotelowym albo podobnym ustawieniem?
Pozdrawiam
P.