logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Deutz Fahr Agrotron 6.20 s - Błąd A0 po dodaniu gazu, skrzynia przełącza na N

BORG 26 Wrz 2016 00:44 4842 2
REKLAMA
  • #1 15965430
    BORG
    Poziom 21  
    Ocena: 211
    Wiam,

Mam problem z ciągnikiem DF Agrotron 6.20 s.
    Są dni że problem nie występuje, ale są te takie że nie da się korzystać z ciągnika.
    Po uruchomieniu, wrzuceniu biegu (bez znaczenia jakiego), ustawieniu kierunku jazdy i puszczeniu pedału sprzęgła - ciągnik jedzie. Problem zaczyna się po dodaniu gazu (nie mogę do końca wyczuć czy po osiągnięciu jakiejś prędkości, czy po wzroście obrotów silnika). Wyświetlacz zamontowany na słupku pokazuje błąd nr. A0 po czym sterownik przełącza skrzynię w pozycję N. Dalsza "jazda" jest możliwa dopiero po ponownym uruchomieniu ciągnika.
    Od trzech dni przekopuje internet w poszukiwaniu tego błędu, jednak bez jakichkolwiek rezultatów.

Przeglądałem całą wiązkę od sterownika do cewek/czujników na skrzyni biegów i nie znalazłem poważniejszych uszkodzeń. Wszystkie znalezione usterki instalacji zostały naprawione zgodnie ze sztuką ( zgodnie z instrukcjami serwisowymi innych ciągników )

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15971384
    krzysztof898
    Poziom 13  
    Ocena: 90
    Sprawdź regulator napięcia w alternatorze, błąd A0 oznacza za wysokie napięcie, powyżej 16V. Dlatego rozłącza Ci po dodaniu gazu.
  • #3 15974527
    BORG
    Poziom 21  
    Ocena: 211
    Trafna diagnoza. Do głowy mi to nie przyszło, pewnie dlatego że nie próbowałem podnosić obrotów na luzie. Gdzie można znaleźć kody błędów to tej serii? Mam serwisówkę do Agrotrona 85, ale nie doszukałem się tam tego błędu.

Pozdrawiam
REKLAMA