logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kia Ceed 1.6 - Brak nadmuchu wewnątrz, brak sterowania.

dombiux 02 Paź 2016 17:38 16224 10
REKLAMA
  • #1 15968052
    dombiux
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Witam wszystkich, kupiłem samochód Kia Ceed 2009 1.6, mam problem bo nie mam :cry: nawiewu, panel sterowania nie reaguje po włączeniu. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki to były sprawne, czy ktoś miał taki przypadek. Bardzo proszę o pomoc gdzie szukać.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15968310
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1095
    Zacznij od namierzenia regulatora obrotów dmuchawy, (element wkręcony w tunel nawiewu pod kokpitem). Stamtąd należy rozpocząć pomiary.
  • REKLAMA
  • #3 15968380
    dombiux
    Poziom 10  
    Ktos podpowie czy sa tez bezpieczniki od nadmuchu pod maska .
  • #4 15970427
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 985
    Możliwe że F27 w większej skrzynce bezpieczników. heater blower motor
  • REKLAMA
  • #5 15970568
    dombiux
    Poziom 10  
    W większej czyli skrzynka w samochodzie po lewej stronie? .Posiadam instrukcje niemiecka ale z tego to nic nie wiadomo .chodzi oto ze nawet pokrętło nie reaguje po przekręceniu nawiewu :cry:
  • #6 15978243
    dombiux
    Poziom 10  
    Bezpieczniki sprawdzone wszystko jest Ok.czyli zaczynamy od rozbiera panelu , a pozniej dmuchawa ale gdzie ona jest ? Ktos podpowie :?:
  • #7 15978653
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 985
    Zwykle w nogach /nad/ pasażera, ale to zależy od auta.
    Do rwania plastyków zaopatrz się w coś rodzaju karty bankomatowej, cienkie, plastykowe, będzie wchodzić w szczeliny nie rysując nadmiernie i uszkadzając tapicerki i ramki.
    Może być na spinki, ale może mieć i haczyki. Przepatrz internet /allegro, olx, itp/ jak wyglądają ramki od tyłu, ułatwi to decyzję gdzie można je rwać i wyciągać.
  • #8 15993290
    dombiux
    Poziom 10  
    Witam wszystkich po czasie .Dalej działam z Ceed .bezpieczniki sprawdzone sprawne ( jest na nich napięcie ) dalej poszedłem i wymieniłem panel sterowania nawiewu nic nie pomogło :( zastanawiam sie na rezystorem Dmuchawy i to bedzie na koniec z moja wiedząca temat elektroniki :cry: .prosze o podpowiedz gdzie znajduje sie dmuchawa. Z góry dziekuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #10 15994045
    dombiux
    Poziom 10  
    Tak jak juz wczesniej napisałem ,po włączeniu zapłonu nie działa włączenie nawiewu
    Nie podświetla wogole obrotów nic nie wskazuje na załączenie .brak obrót na każdym biegow
  • #11 19532390
    skorpion201
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    dombiux napisał:
    Tak jak juz wczesniej napisałem ,po włączeniu zapłonu nie działa włączenie nawiewu
    Nie podświetla wogole obrotów nic nie wskazuje na załączenie .brak obrót na każdym biegow

Czy udało ci się naprawić tą usterkę ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem nawiewu w Kia Ceed 2009 1.6, gdzie panel sterowania nie reaguje. Po sprawdzeniu bezpieczników, które okazały się sprawne, użytkownik rozważa dalsze kroki diagnostyczne. Wskazówki dotyczące lokalizacji regulatora obrotów dmuchawy oraz potencjalnych problemów z rezystorem dmuchawy są podawane przez innych uczestników dyskusji. Użytkownik wymienił panel sterowania, ale to nie przyniosło rezultatu. Wskazówki dotyczące lokalizacji dmuchawy oraz narzędzi do demontażu elementów wnętrza samochodu również zostały udzielone. Użytkownik zastanawia się nad wymianą rezystora dmuchawy jako kolejnym krokiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA