Witam kolegow
Jestem fanem t5ek pierwsza mialem 5 lat z silnikiem axd zrobilem ponad 180 tysiecy i zero jakich kolwiek problemow odnosnie silnika,maglownica i pompa wspomagania raz wymienione to tyle
Odmlodzilem na bnz z 2008 z dpf po kilku miesiacach stukanie w silniku....olej w zbiorniczku masakra
Oddalem do mojego zaufanego mechanika,moim zdaniem spec od diesli i tdi
Diagnoza-peknieta tuleja 5 cylinder,walek rozrzadu wytarty itp itp praktycznie kapitalny remont przy przebiegu 220tysiecy
Odebralem autko pali jezdzi ale troche glosniej chodzi pali 11-12 litrow
Auto na dotarciu to jazda jak z jajkiem po 5 tysiacach wymie ilem olej
Auto od poczatku po remoncie jak cieple gorzej palilo jak zimny ok(w cieple dni)
Teraz chlodno to czy cieply czy zimny ciezko odpala
Po 7-8 tysiacach chcialem potestowac autko i lipa 140 max
Mechanik kazal mi podmienic przeplywke i bez rezultatu
Filtr paliwa nowy
Oddalem do mechanika ale innego gdyz przebywam zagranica
Podpial pod kompa wszystko ok
Podejrzewal nieustawiony precyzyjnie rozrzad
Auto wczoraj na warsztacie i mechanik dzwoni i mowi ze gorna blokada od walka rozrzadu nie wchodzi
Rozpial rozrzad obrocil walek o 180 i wchodzi
Jutro do odbioru bo niespodziewal sie takiego obrotu sprawy i niebyl przygotowany z kompletem uszczelek
Moje pytanie jako laika czy jest mozliwe aby auto wogole mialo prawo jezdzic itp z obroconym walkiem o 180!!!!!
Prosze o pomoc i wnioski bo juz mam dosyc tego t5
Pozdrawiam
Jestem fanem t5ek pierwsza mialem 5 lat z silnikiem axd zrobilem ponad 180 tysiecy i zero jakich kolwiek problemow odnosnie silnika,maglownica i pompa wspomagania raz wymienione to tyle
Odmlodzilem na bnz z 2008 z dpf po kilku miesiacach stukanie w silniku....olej w zbiorniczku masakra
Oddalem do mojego zaufanego mechanika,moim zdaniem spec od diesli i tdi
Diagnoza-peknieta tuleja 5 cylinder,walek rozrzadu wytarty itp itp praktycznie kapitalny remont przy przebiegu 220tysiecy
Odebralem autko pali jezdzi ale troche glosniej chodzi pali 11-12 litrow
Auto na dotarciu to jazda jak z jajkiem po 5 tysiacach wymie ilem olej
Auto od poczatku po remoncie jak cieple gorzej palilo jak zimny ok(w cieple dni)
Teraz chlodno to czy cieply czy zimny ciezko odpala
Po 7-8 tysiacach chcialem potestowac autko i lipa 140 max
Mechanik kazal mi podmienic przeplywke i bez rezultatu
Filtr paliwa nowy
Oddalem do mechanika ale innego gdyz przebywam zagranica
Podpial pod kompa wszystko ok
Podejrzewal nieustawiony precyzyjnie rozrzad
Auto wczoraj na warsztacie i mechanik dzwoni i mowi ze gorna blokada od walka rozrzadu nie wchodzi
Rozpial rozrzad obrocil walek o 180 i wchodzi
Jutro do odbioru bo niespodziewal sie takiego obrotu sprawy i niebyl przygotowany z kompletem uszczelek
Moje pytanie jako laika czy jest mozliwe aby auto wogole mialo prawo jezdzic itp z obroconym walkiem o 180!!!!!
Prosze o pomoc i wnioski bo juz mam dosyc tego t5
Pozdrawiam