logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sonel MPI 505 - Pomiary impedancji pętli zwarcia dla zabezpieczeń poniżej 4A

skali 06 Paź 2016 11:17 2094 3
REKLAMA
  • #1 15976273
    skali
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Pojawił mi się problem z pomiarem impedancji pętli zwarcia silników i innych urządzeń, które są zabezpieczone wyłącznikami nadprądowymi poniżej 4A. Kiedyś posiadałem MZC-303E Sonela i kiedy mierzyłem urządzenia zabezpieczone od 4A w dół to używałem funkcji dla wyłączników RCD. Pomiar trwał dłużej i był z dokładnością do 1Ω ale dla tak małych zabezpieczeń to wystarczało.
    Teraz mam MPI-505 i mimo, że ten miernik też posiada funkcję dla pomiaru z wyłącznikami RCD to niestety do pomiaru potrzebny już jest L, N, i PE.
    Jak sobie wy radzicie, jak macie takie małe zabezpieczenia?
  • REKLAMA
  • #2 21760656
    ri_ilak
    Poziom 2  
    >>15976273 Cześć, mam podobny problem. Jak udało Ci się z tym poradzić? Dekada prawie minęła, a problemy te same.
  • REKLAMA
  • #3 21762400
    krzychol66
    Poziom 25  
    Ocena: 122
    Normalnie.
    Podłączasz L, N i PE i mierzysz.
    W czym jest problem?
  • #4 21798904
    sad_madman
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    skali napisał:

Teraz mam MPI-505 i mimo, że ten miernik też posiada funkcję dla pomiaru z wyłącznikami RCD to niestety do pomiaru potrzebny już jest L, N, i PE.

Nie rozumiem trochę tego zdziwienia że z RCD potrzebny jest L, N oraz PE skoro RCD nie instaluje się jeżeli jest tylko L, N. Chyba, że chodziło Ci tutaj o coś zupełnie innego a tylko tak ubrałeś to w słowa.
REKLAMA