logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingston 64GB- jak naprawić pendrive, odzyskanie danych.

darudd_gd 13 Paź 2016 13:20 1539 3
REKLAMA
  • #1 15991780
    darudd_gd
    Poziom 2  
    Witam
    Wiem, że odgrzewam stary temat, ale problem dotknął mnie dziś.
    Pendrive 64 GB Kingston odmówił mi współpracy, tzn. najpierw się długo otwierał po podłączeniu do komputera, później zamiast wielu folderów na nim się znajdujących pokazał rożnego rodzaju "chińskie" znaki. Po ponownym włączeniu uruchomił auto odtwarzanie i w jego toku wyświetlał prawidłowe nazwy folderów, po czym się zatrzymał i zażądał formatowania, zdecydowałem się i na ten krok, ale formatowania nie uruchomił. po kolejnym podłączeniu pena do kompa pokazał mi się jako zewnętrzny dysk, ale już ze zmienioną nazwą i po wejściu we właściwości pokazuje zero plików, ale wolnego miejsca też zero. narzędzia Windows nie działają bo komunikat o braku dostępu. Proszę o pomoc czy coś z tym można zrobić, bo mam tam trochę ważnych rzeczy, które chciałbym odzyskać.

Moderowany przez RADU23:

Wydzieliłem jako nowy temat.
    3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

• REKLAMA
  • #2 15992408
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Przy próbie wybrania go w DMDE z urządzeń fizycznych przechodzi do okna partycje? (jeśli tak to załącz screen z tego okna), jeśli nie podaj kod błędu.
  • REKLAMA
  • #3 15992461
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3562
    Po pierwsze daj info z ChipGenius.
    Po drugie przeskanuj komputer AdwCleaner-em i UsbFix-em.
    https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
    https://www.fosshub.com/UsbFix.html
  • #4 16001515
    darudd_gd
    Poziom 2  
    Niestety nic nie pomogło. Teraz komputer i to nie jeden nie widzi tego pena?
REKLAMA