Witam, od pewnego czasu zmagam się z problemem otwierania (a raczej uniemożliwienie) NIEKTÓRYCH plików wykonalnych w systemie Windows XP Home Edition 2002 Service Pack 2 wersja 32 bity. System świeżo zainstalowany (po reinstalce). Przed reinstalka ten błąd/problem również występował
Problem najczęściej pojawia się przy próbie otworzenia plików pobranych z Internetu(popularne rzeczy jak np. Chrome, League of legends lub DrivePack Solution). Najzwyczajniej w świecie nie mogę uruchomić tych plików w sposób najprostszy (tzn. 2x LPM lub PPM>Uruchom Jako), wszystkie pliki da się włączyć poprzez konsolę i zazwyczaj działają one poprawnie. Patrzyłem czy nie jest to wina rejestru, sprawdzając go oraz wykonałem tą czynność support. microsoft.com/pl-pl/kb/307545.
Niestety te czynności nie pomogły...
Sprzęt:
- Intel Core 2 DUO E 4600 2,4 GHz
- 2 GB RAM(DDR2 2×1)
- Gigabyte Technology Co. Ltd. EP35-DS3
- NVIDIA Geforce 8600 GT.
Problem najczęściej pojawia się przy próbie otworzenia plików pobranych z Internetu(popularne rzeczy jak np. Chrome, League of legends lub DrivePack Solution). Najzwyczajniej w świecie nie mogę uruchomić tych plików w sposób najprostszy (tzn. 2x LPM lub PPM>Uruchom Jako), wszystkie pliki da się włączyć poprzez konsolę i zazwyczaj działają one poprawnie. Patrzyłem czy nie jest to wina rejestru, sprawdzając go oraz wykonałem tą czynność support. microsoft.com/pl-pl/kb/307545.
Niestety te czynności nie pomogły...
Sprzęt:
- Intel Core 2 DUO E 4600 2,4 GHz
- 2 GB RAM(DDR2 2×1)
- Gigabyte Technology Co. Ltd. EP35-DS3
- NVIDIA Geforce 8600 GT.