logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vestel 17IPS61-3 v1 160913 w Toshiba 22D1333B - brak obrazu, diody LED nie działają

pawel_design 02 Lis 2016 20:10 3885 1
REKLAMA
  • #1 16035679
    pawel_design
    Poziom 2  
    Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post na forum. Jestem Paweł i elektroniką zajmuję się hobbystycznie z zainteresowania. A post dotyczy "kochanego" zasilacza VESTEL 17IPS61-3 v1 160913 w tv toshiba 22D1333B.
    Dokładnie to ten:
    Vestel 17IPS61-3 v1 160913 w Toshiba 22D1333B - brak obrazu, diody LED nie działają
    Przeczytałem inne tematy o tym problemie, ale nie dało to mi wystarczającej odpowiedzi, no i każdy przypadek inny ;/ .
    A mianowicie do rzeczy.
    Na początku migała zielona, czerwona dioda. Zero obrazu.
    Na zdjęciu zaznaczyłem elementy które wymieniłem w etapach. Jeden kondensator miał 700V, a drugi zero, wiec wymieniłem tego co się nie ładował. Co do diod, sprawdzałem i dużo czasu im zajmowało aby pokazać nieskończoność w przepuszczalności prądu, więc pomyśłałem, że mogą być już w jakimś stopniu uszkodzone, wymieniłem. itd..
    Objawy są jego teraz takie, diody led się w ogóle nie załączają, ale zasilanie na płytce z diodami led jest 5V. Nie ma obrazu.
    Na dwóch dużych kondensatorach napięcie jest po 700V, bardzo wysokie, skoro kondensatory to 400V...
    Na dolnych wyprowadzeniach transformatora również ponad 700V.
    Nie wiem za bardzo teraz już jak sobie z tym poradzić, bo wszystko o czym było pisane wymieniłem na nowe, a tv zdechł ze nawet diody sie nie święcą?
    Czy możliwe jest to, aby była jakaś procedura włączenia telewizora, a diody nie migają dlatego, że wszystko jest okej teraz z płytą zasilającą?
    Dzięki z góry za odpowiedzi, Paweł.
  • REKLAMA
  • #2 16041910
    pawel_design
    Poziom 2  
    Czy nikt nie ma pomysłu na rozwiazanie tego problemu? czy nikomu się nie chce :D
REKLAMA