logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Optoma HD300X - Poprzestawiany obraz ze źródeł, menu OK.

aszafran78 11 Lis 2016 19:15 1881 3
REKLAMA
  • #1 16055127
    aszafran78
    Poziom 12  
    Witam. Mój projektor nagle podczas pracy poprzestawiał sobie treść obrazu jak na załączonym obrazku. Efekt jest taki sam niezależnie od źródła sygnału (HDMI, VGA). Co ciekawe - menu i wszystkie grafiki generowane przez projektor są OK. Tylko treść obrazu z wejść jest potasowana w pionowych kolumnach. Lampa i całe urządzenie ma przepracowane 1200 h.
    Efekt ten się nie zmienia od momentu włączenia - czy sprzęt jest zimny, czy rozgrzany. Umiarkowane ostukanie też nie powoduje żadnych zmian w treści obrazu. Wnioskuję więc po tym, że nie są to zimne luty/styki. Sprzęt rozebrałem, przedmuchałem sprężonym powietrzem, wyjąłem płytę główną - obejrzałem połączenia między nią a pozostałymi modułami (w tym moduł wejść) poskładałem i nic to nie zmieniło. Przywróciłem ustawienia fabryczne - i nic. Czy macie jakieś pomysły, ewentualnie polecicie jakiś serwis, który posiadałby płytę wejść na podstawienie?
  • REKLAMA
  • #2 16065814
    aszafran78
    Poziom 12  
    Płyta scalera po podgrzaniu, kondensatory w zasilaczu wymienione, poprawione luty na gniazdach między płytami scalera i formatera - i nic. Dalej to samo :-(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16066327
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6860
    Poczytaj na tych kilku..stu str. o Optoma HD33 (HD300X) - 1080p in 3D Link_ Optoma HD33 (HD300X) - 1080p in 3D

Jak nie
    Cytat:
    Man kommt ins Servicemenü mit der Tastenkombination: "Power off, links, links, hoch"-->dort gibt es die Funktion Reset

to
    Z tego co tam przejrzałem wychodzi na firmware !?

Link_dyskusje o HD33
    • HD300X-M-de.pdf (15.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 16067409
    aszafran78
    Poziom 12  
    Dziękuję za pomoc, w menu serwisowym wykonałem reset fabryczny - dalej bez efektu.
    Pokombinuję jeszcze z firmware
REKLAMA