logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei B593u-12 - Gdzie wpisać stałe IP w menu routera?

wachu13 20 Lis 2016 21:49 2262 3
  • #1 16075392
    wachu13
    Poziom 11  
    Dzień dobry.
    Do monitoringu firmy używałem modem Huawei B683. Mam stałe IP z Orange, w firmie rejestrator. Wszystko hulało. Postanowiłem wymienić router na Huawei B593 i nie wiem gdzie wpisać swoje stałe IP. Nie widzę w menu "profilu", gdzie mógłbym wybrać profil statyczny. Może mała podpowiedź :D ?
  • #2 16075988
    dkuncio
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam. Adres stały zewnętrzny to operator przypisuje. Chyba że korzystasz z DDNS. W tym nowym routerze może trzeba porty pootwierać z których rejestrator korzysta?
  • #3 16076007
    wachu13
    Poziom 11  
    Może wyraziłem się niedokładnie. Nie mam problemu z portami, lecz z połączeniem się z internetem przez IP statyczne. W zakładkach menu tego routera jest tylko jedna pozycja z APN. Gdy wpiszę wymagany przez Orange "internet" mam połaczenie z internetem przez zmienne IP. Gdy wpisuję wymagany "vpn.static.pl" połączenia brak. Nie widzę żadnej opcji, gdzie mógłbym wybrać profil pracy z IP statycznym. Nie jestem orłem w tym temacie :cry: , dlatego proszę o pomoc :D .

Dodano po 32 [minuty]:

Po wpisaniu vpn.static.pl należało jeszcze raz połączyć się z wlan :| . Wszystko działa. Zamykam temat. Dziękuję.
  • #4 16076121
    dkuncio
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Jeżeli jest APN ustawiony na vpn.static.pl i zapisywałeś zmiany oraz wyłączałeś router to ma działać. Spróbuj wyłączyć LTE możliwe ze w sieci LTE stały adres masz nieaktywny.
REKLAMA