logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L9 II D605 - Przysik ON/OFF zwarty, mechanicznie sprawny, serwis nie pomógł

piorun2210 30 Lis 2016 10:30 528 3
  • #1 16095276
    piorun2210
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.

W moim LG L9 II mam elektrycznie (nie mechanicznie!) wciśnięty przycisk on/off. Normalnie klika, odskakuje, pracuje, jednak telefon zachowuje się tak, jakby cały czas był wciśnięty. Jest to potwierdzona diagnoza, którą sprawdziłem na 2 sposoby, ale to akurat nieistotne. Telefon oddałem do serwisu, gdzie przycisk (wg serwisanta) został wymieniony, jednak to nie rozwiązało problemu.

Okazało się również, że zwarty przycisk zupełnie wykończył mi baterię. W domu otworzyłem smartfona i ciężko mi stwierdzić, czy w ogóle ten przycisk był robiony, bo nie widzę żadnego śladu, no chyba że zrobione bardzo estetycznie.

Jaka jest przyczyna takiej usterki? Płyta główna? W serwisie nie otrzymałem żadnej diagnozy i zastanawiam się teraz, czy jest jakieś wyjście, czy powinienem rozglądać się już za nowym urządzeniem.
  • #2 16095297
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2079
    Najprostsza metoda to wylutować włącznik i wszystko będzie jasne, może faktycznie nie wymienili.
  • #3 16095449
    piorun2210
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Nie mam sprzętu żeby coś takiego zrobić. Musiałbym oddać do innego serwisu i tak chyba postąpię.

Jest taka możliwość, że awarii uległa płyta główna? Czy bardziej jakaś drobnostka?
  • #4 16097928
    plustek
    Poziom 31  
    Ocena: 200
    Takie same switche montowane są w Samsungach i często dostają zwarcia, mimo że 'klikają' poprawnie. Po drodze jest tylko warystor, dobry serwis powinien sobie poradzić bez problemu.
REKLAMA