logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L9 - Zalany, pęknięty dotyk, brak reakcji na ładowanie, czy warto inwestować?

bazyl_86 04 Lut 2014 09:43 1437 2
  • #1 13259638
    bazyl_86
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam,
    posiadam "martwego" LG L9, który uległ zamoczeniu, a przy okazji powstało uszkodzenie mechaniczne (pękł dotyk - upadek) lcd wygląda na całe.
    Telefon nie reaguje na ładowarkę, oryginalna bateria chyba nadaje się do kosza bo nie ma napięcia, sprawdzałem również na baterii od Galaxy SII, w tym przypadku ładuję baterie, jest napięcie ale telefon dalej nie reaguje.
    Oczyściłem płytę główną z wszelkich nalotów, próbowałem też ją wygrzać - bez skutku.
    Zastanawiam się nad zakupem zamiennika baterii, nie wiem tylko czy moja inwestycja jest uzasadniona?
    Bateria od SII ma taki sam układ pinów, więc telefon powinien chyba na niej odpalić?
    Proszę o sugestie
  • #2 13259877
    pawlik722
    Poziom 27  
    Ocena: 355
    Wanienka, jak ona i grzanie nie pomoże to już mu nic nie pomoże. plus wymiana LCD z dotykiem, raczej już nieopłacalne może się okazać jego ratowanie.
    Skoro sam nie znasz się na rzeczy musiał byś znaleźć serwis w którym będą chcieli się z nim bawić, mogło coś ulec spaleniu lub bardziej prawdopodobne już uległo uszkodzeniu jakieś połączenie.
  • #3 13259940
    bazyl_86
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Małe, bo małe, ale jakieś doświadczenie mam, posiadam wanienkę i hotair, na płycie nie widzę nigdzie śladów popalenia jakichś styków, wstępnie poczyściłem wszystkie styki izopropanolem i wygrzałem, bez zmian, więc pewnie naprawa lub dalsze domyślanie się co mogło się uszkodzić jest bezcelowe
REKLAMA