logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nuendo 4 zatrzymuje się podczas inicjalizacji wtyczek przy odpalaniu programu.

daru78 30 Lis 2016 20:16 1908 0
REKLAMA
  • #1 16096505
    daru78
    Poziom 9  
    Witam, od wczoraj męczę się z problemem odpalenia Nuendo 4 32bity, którego posiadam od około 10 lat i nigdy nie miałem z nim takiego problemu. Wygląda to następująco: Zainstalowałem program na świeżo postawiony system Win 7 64bit ten sam z przed formatu (zmieniałem dysk na ssd) Wszystko działało jak zwykle bez problemu, więc zacząłem instalować po kolei swoje wtyczki VST, z których też zawsze korzystam (żadnych nowości). Po zainstalowaniu, którejś wtyczki z kolei, odpaliłem Nuendo, które podczas inicjalizacji zatrzymało się na "VST Control Room" i koniec. Usunąłem najpierw pluginy, które zainstalowałem jako ostatnie, potem wszystkie. Próbowałem "czyste" reinstalki Nuendo, czyściłem rejestr z pozostałości Steinberga, usuwałem wszystkie katalogi z VST, znów czyszczenie rejestru, wyłączałem kartę dźwiękową (pracował zawsze na niej bez problemu Focusrite Saffire PRO 24 DSP), stery do niej też zmieniałem. Żadne z moich zabiegów nie pomogło, w googlach też nic nie ma konkretnego co pomogło by mi ten problem rozwiązać. W związku z tym może ktoś z was miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać bez konieczności formatowania. Z góry dziękują za wszelkie wskazówki.
  • REKLAMA
REKLAMA