Dzień dobry, posiadam mikrofalówkę MW3060E w której nadpaliła się płytka mikowa, a po jej zdjęciu obudowa mikrofalówki też nadpalona.
Zastanawiałem się nad serwisem, ale doczytałem na forum, że przeczyszczenie obudowy oraz nowa płytka powinny załatwić sprawę, jeśli tak by było to super. Jednak jedna osoba (poziom 28) napisała:
a tego bym się już raczej nie podjął. W razie potrzeby dorzucę zdjęcia.
Edit: Nie jest to tak, że wymiana płytki nic nie da bo przypalona obudowa z której farba zeszła dalej będzie iskrzyła - to chyba goły metal, a metal w mikrofalówce powoduje iskrzenie?
Zastanawiałem się nad serwisem, ale doczytałem na forum, że przeczyszczenie obudowy oraz nowa płytka powinny załatwić sprawę, jeśli tak by było to super. Jednak jedna osoba (poziom 28) napisała:
Cytat:Trzeba wykręcić magnetron i dokładnie obejrzeć jego głowicę oraz całą okolicę wokół owego magnetronu- czy nie ma nadpaleń, ubytków farby itp.
a tego bym się już raczej nie podjął. W razie potrzeby dorzucę zdjęcia.
Edit: Nie jest to tak, że wymiana płytki nic nie da bo przypalona obudowa z której farba zeszła dalej będzie iskrzyła - to chyba goły metal, a metal w mikrofalówce powoduje iskrzenie?