logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"Witryna jest nieosiągalna" - Brak dostępu do niektórych stron interne

Bartosh16 12 Gru 2016 10:30 3852 5
REKLAMA
  • #1 16121457
    Bartosh16
    Poziom 9  
    Witam
    Od zeszłego tygodnia mam problem z połączeniem internetowym. Nadmieniam na początku, że jeżeli ktoś będzie chciał jakieś logi, dane, screeny lub coś w podobie, to dostarczę po 17:00, jak wyjdę z pracy i wrócę do mieszkania. Na razie opiszę, co się dzieje, i czego próbowałem.

Otóż przeglądarka łączy mnie bezproblemowo ze stronami https a ze zwykłymi http, www już nie. Dla przykładu strona banku działa, ale allegro nie.
    1. Resetowałem router.
    2. Zrezygnowałem z odbierania wi-fi (adapter wi-fi TP Link), podłączyłem po kablu.
    3. Używałem narzędzia do rozwiązywania problemów.
    4. Zreinstalowałem sterownik karty sieciowej (Realtek PCIe GBE)
    5. Zrekonfigurowałem sieć.
    6. Czasowo wyłączyłem firewall antywirusa (Avast). Tutaj nadmienię, że gra online (LoL) uruchomiła się, ale strony internetowe nadal się nie ładują.
    7. Ręcznie wpisałem adresy DNS.
    8. Wyłączyłem protokół IPv6 (w statusie połączenia pokazuje mi, że IPv4 połączono, a IPv6 - Brak dostępu do internetu).

Pokornie proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16121497
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Uruchom komputer w tryb awaryjny + obsługa sieci,
    Jak masz AntyVirusa to na próbę _odinstaluj_.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16121613
    Bartosh16
    Poziom 9  
    @bogiebog, zrobię to jak wrócę do mieszkania. Ta opcja jeszcze mi została.

@sanfran fajnie, że lokalizujesz przyczynę. Może jakaś propozycja rozwiązania?
  • REKLAMA
  • #5 16121672
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Spróbuj najpierw podłączyć komputer wprost do gniazdka/kable dostawcy, bez routera.
  • #6 16121774
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2985
    Najpierw trzeba sprawdzić czy to jest to, czyli protestować z pingami o długości od 1300 do 1500, najlepiej ze skokiem co 10 bajtów, to zrobisz tylko 20 prób a nie 200.
    Jeżeli w pewnym momencie ping nie dochodzi to należy w tym momencie zwrócić sie dostawcy internetu.
REKLAMA