logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MyCam HD Next - nie działa prawidłowo w chłodne dni

bhtom 22 Gru 2016 14:16 3381 0
REKLAMA
  • #1 16142974
    bhtom
    Poziom 39  
    Ocena: 600
    Witam,

Mam w aucie zamontowany na stałe rejestrator NavRoad MyCam HD Next. W chłodne dni, gdy temperatura otoczenia spada poniżej ok. -3 stopni, oraz kiedy auto stoi dłużej na mrozie (ok. 8 godzin), rejestrator nie włącza się prawidłowo. Ma oczywiście ładowarkę podłączoną na stałe do gniazda usb. Po włączeniu zapłonu na rejestratorze jest tylko biały ekran (zdjęcia).

Rejestrator nie reaguje na żaden przycisk. Jedyna metoda na ponowne uruchomienie to odłączenie ładowarki i odczekanie aż bateria rozładuje się do zera. Mieliście może podobne przypadki z tym modelem rejestratora?

Pozdrawiam.

PS: Kontaktowałem się mailowo z serwisem NavRoad. Pan z serwisu stwierdził, że wina leży w baterii. Niby w mroźne dni rozładowuje się do "niebezpiecznie niskiej" wartości... Zalecają przechowywanie rejestratora jazdy w domu :) Niezłe, nie?

Wymontowałem rejestrator, wziąłem do domu i postanowiłem naładować baterię. Okazało się, że bateria nie daje się naładować. Wysłałem sprzęt na gwarancję. Zobaczymy co będzie dalej...
  • REKLAMA
REKLAMA