Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toshiba, Windows 10 - Pętla ekranu startowego. Nię można się zalogować.

17 Sty 2017 14:02 3978 4
  • Poziom 10  
    Witam,
    Problem nietypowy, laptop z systemem windows 10.
    Mam profil zabezpieczony hasłem. Po włączeniu komputera wita mnie ekran startowy ładny obrazek z godziną. Po naciśnięciu dowolnego klawisza powinienem przejść do ekranu logowania by wpisać hasło, jednak tak się nie dzieje. Po wciśnięciu klawisza pojawia się na 1-2sec ekran logowania i wraca do ekranu startowego i tak cały dzień. Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
    Co do tej pory zrobiłem:
    - Automatyczna naprawa windows 10 nie pomaga.
    - Brak punktów przywracania więc nie mogę przywrócić systemu sprzed kilku dni.
    - Nie chcę resetować komputera do ustawień początkowych, bo to ciekawy problem i chcę go rozwiązać :)
    - W rejestrze w Profilelist zmieniłem ścieżki profilu by zalogowało mnie na tymczasowym (nie pomogło)
    - Podmieniałem pliki w Windows.ui.logon (Windows.ui.logon.pri)
    - Próbowałem dodawać nowego użytkownika z konsoli, jednakże nie dodaje mi go bo przecież otwiera się inny rejestr
    - Uprzedzając niektóre pytania: Dysk sprawny nie uszkodzony, bateria wyjęta oraz inne odbiorniki z portów USB.
    Ktoś coś?
  • Poziom 36  
    kropq napisał:
    ... bateria wyjęta...


    Czy "zawsze" masz wyjętą baterię ?
  • Poziom 10  
    Erbit napisał:
    kropq napisał:
    ... bateria wyjęta...


    Czy "zawsze" masz wyjętą baterię ?

    serio?
  • Pomocny post
    Poziom 14  
    WIN 10 PRO, Dell Vostro. Mam dokładnie ten sam problem po aktualizacji z dnia 16.01.2017. Dziś musiałem wykonać restart komputera i po restarcie jak u kolegi wyżej. Ekran logowania i tapeta. Godzina data znikają a ekran logowania się nie pojawia. Czasem pojawi się na 2 sekundy kręci kółko i powraca do tapety.

    Włączyłem uruchamianie w trybie awaryjnym - nie pomogło.
    Przywracanie systemu z punktu przywracania zakończone - niepowodzeniem.
    Wejście do trybu awaryjnego kończy się czarnym tłem i kursorem, nie działa ctrl+alt+delete.

    Przywracanie do wcześniejszego punktu sprzed tej aktualizacji np: 9.01.2017 też zakończone niepowodzeniem.

    System nie reaguje na polecenia z klawiatury.
    ------------------------------------------------
    Przy próbie odinstalowania ostatniej aktualizacji za pomocą wiersza poleceń wyskakuje monit odinstalowywania (okno) na 2 sekundy i znika. Nic się dalej nie dzieje.

    --------------------------------------------
    Rozwiązaniem mojego problemu po tej aktualizacji było usunięcie hasła z konta na którym się to stało.
  • Poziom 10  
    Potwierdzam to co przedmówca. Problemem jest hasło (jakaś wadliwa aktualizacja albo coś powoduje to).
    W moim przypadku po usunięciu hasła, pojawiał się czarny ekran z kursorem. Komputer dalej nie reagował na polecenia czy skróty klawiszowe. Po odpaleniu wiersza poleceń (5xshift podmieniłem wcześniej sethc.exe) i uruchomiania procesu explorer.exe pulpit się pojawił i wszystko hula.
    Dzięki dla użytkownika Jurecky za konsultację i podpowiedź z explorerem :)
    W razie problemów proszę o pw.
    Zamykam.