logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Toshiba Portege Z830-H10 - System nie uruchamia się i nie daje się zresetować an

duda01 01 Lip 2020 10:38 585 5
REKLAMA
  • #1 18792929
    duda01
    Poziom 7  
    Ocena: 16
    Witam. Tak jak w tytule system nie uruchamia się i nie daje się zresetować ani zainstalować od nowa. Laptop miał wgranego Windowsa 10. Teraz po uruchomieniu pojawia się niebieski obraz automatycznej naprawy, pomieli, pomieli i pokazuje komunikat że się nie udało. Wchodzę w opcje zaawansowane próbowałem przywrócić do stanu początkowego, pomieli, pomieli dojdzie do 16% i pisze że jest problem, przywracania do punktu recovery też próbowałem ale po jakimś czasie to samo. Zrobiłem USB z nowym systemem, zmieniłem w BIOS-ie boot z USB Memory ale po uruchomieniu przechodzi do niebieskiego ekranu i chce "automatycznie naprawiać" i wszystko się powtarza. Skończyły mi się pomysły - prośba o radę. Zacząłem zastanawiać się czy może jest jakiś problem hadrwareowy ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18793611
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    SMART dysku pokaż.
  • REKLAMA
  • #3 18793666
    duda01
    Poziom 7  
    Nie wiem dlaczego system się nie uruchamiał ale wystarczyło zmienić gniazdo USB i dysk z systemem ruszył. Zainstalowałem więc czysty system i teraz mam inny problem bo na koniec instalacji system domaga się zalogowania za pośrednictwem konta Microsoft a ja zupełnie nie pamiętam jakie dane użyłem przy pierwotnej instalacji. Mam cztery komputery w domu, cztery różne klucze i kombinuję jak dopasować ten właściwy do Toschiby. Pozostali domownicy oprócz korzystania ze sprzętu, nie pomogą bo zupełnie się tym nie interesują i muszę sam pokombinować jak klucze do instalacji przypasować do odpowiedniego sprzętu. Może jakieś sugestie czym najłatwiej sprawdzić w systemie użyty klucz do jego instalacji ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18793668
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15544
    Bez tworzenia/logowania się na konto MS utworzyć można konto lokalne.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 18793983
    duda01
    Poziom 7  
    OK, poszło.
  • #6 18794453
    duda01