Witam. Mam problem z okapem Amica OWC951t. Początkowo nie działał panel dotykowy wyboru funkcji - zauważyłem, że po wyjściu ze stabilizatora napięcia na procesor nie było "pełnego" 5V. Problemem okazał się kondensator na wejściu stabilizatora, po wymianie wydawało mi się, że jest ok. Ale.. Okazało się, że nie działa również oświetlenie. Sprawa jest dosyć dziwna, gdyż sterowanie nie przekazuje jakby pełnego napięcia po podłączeniu transformatora oświetlenia, a jedyne 55V AC (na wyjściu mam wtedy tylko 3V AC). Dziwne jest to, że bez podłączonego transformatora jest całe 230V na wyjściu z płytki. Myślałem, że problemem będzie transformator, natomiast po podłączeniu transformatora do sieci domowej, gdzie jest pełne 230V, na wyjściu mam napięcie 12V AC, w normie. Czyli wydaje się, że trafo jest ok. Pomyślałem, że może uszkodzony jest triak sterujący oświetleniem? Bardzo proszę o sugestie. Dodam również, że oświetlenie w okapie jakiś czas temu zostało wymienione na LED. Miałem w domu zasilacz typowo LED'owy 12VDC 60W i po próbie podłączenia go do sterowania napięcie na wyjściu z płytki dziwnie "skacze". Bardzo proszę o pomoc w diagnozie usterki.