logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak komunikacji z JTAG w DTF1 - jak sprawdzić i naprawić?

prezesx 19 Lip 2005 15:53 1598 3
REKLAMA
  • #1 1665056
    prezesx
    Poziom 9  
    Ocena: 31
    Witam
    mam problem z reanimacja dtf1 jtag testerem mianowicie wyskakiwal mi komunikat:

No ACK while poke
    Error writing memory at address 40000400!!!
    reseting TAP...dONE

wiec odwrocilem tasme przy tynerku, teraz komunikat sie nie pokazuje ale w zakladce controll mam caly czas 000000
    Gdzies wyczytalem ze to brak komunikacji z j-tagiem i tu pytanko jak sprawdzic czy to faktycznie brak komunikacji z programatorem czy tez jakas inna przyczyna.
    Mam jtag standard z allegro od goscia ze szczecina do niego kabel od Phoenix-Funprog
    Macie moze jakies pomysly co z tym zrobic???
  • REKLAMA
  • #2 1665098
    -MŁYNEK-
    Poziom 24  
    Ocena: 24
    Hmm jaki masz ten kabel do phoenixa jest przecie RS, a do Funa LPT i taki tez jest do J-Taga! J-Tag jak jest zasilany?

CO do odwracania kabla to chyba na pierwszej nóżce zawsze jest masa (piszę z pamieci ;)) Sprawdź też piny pod J-taga wlutowane w płytę główną bo z tym nieraz są przeboje.
  • REKLAMA
  • #3 1665225
    prezesx
    Poziom 9  
    Ocena: 31
    J-tag ma zasilanie z lpt ( po podlaczeniu dioda od zasilania swieci) natomiast co do pinow na plycie glownej to dla mnie czarna magia a dzisiaj rano lutowal mi je gosciu z serwisu RTV wiec chyba sa dobrze przylutowane
  • #4 1665415
    -MŁYNEK-
    Poziom 24  
    Ocena: 24
    Jakis miesiąc temu podnosiłem dtfa2 i z teg co pamietam to pierwszy pin był od masy, w dtf1 musi byc tak samo, jest tam nawet cyferka "1" przy nim :)
    a co do serwisu rtv to nigdy nie wiadomo czy nie robił tego jakis praktykant :P

ile cie wykasowali???
REKLAMA