Okazuje się, że idzie on z taśmy matrycy. Po odłączeniu go od kamerki i włączeniu laptopa śmierdzi samą spalenizną, a kabelka nie można dotknąć. Trzeba chyba wymienić całą taśmę.
Zakupiłem nową taśmę. Z racji że przy wymianie taśmy zostało zdjęte chłodzenie z procesora postanowiłem wymienić pastę. W tym momencie chyba ją uszkodziłem. Przeczyściłem zmywaczem do paznokci. Nałożyłem nową pastę.
Po złożeniu i uruchomieniu na nowo laptopa zrobił się na sekundę biały ekran z kilkoma paskami na ekranie. Wtedy odrazu się wyłączył i już nie reaguje. Próbowałem jeszcze kilka razy wyczyścić pastę, wyjąć baterię CMOS, ale nic to nie daje.
Wyczyść ten układ i zrób mu zdjęcie w dobrej jakości, zobaczymy jak rdzeń wygląda. Później nałóż troszeczkę pasty, tak aby tylko rdzeń pokryła ( i nie wylała się bokiem ). Zrobisz zdjęcia, będziemy kombinować dalej.
Sprzęt nie reaguje na włącznik ? Czy włącza się, ale nic poza tym ?
✨ Użytkownik zgłosił problem z przegrzewającą się lewą częścią matrycy laptopa HP 250, podejrzewając, że przyczyną może być procesor. Po wyczyszczeniu chłodzenia i nałożeniu nowej pasty termoprzewodzącej, temperatura nadal była wysoka. Użytkownik odkrył, że kabel od kamerki jest bardzo gorący, co prowadzi do uszkodzenia. Po odłączeniu kabla od kamerki, laptop wydzielał zapach spalenizny. Użytkownik postanowił wymienić taśmę matrycy, jednak podczas wymiany uszkodził pastę, co spowodowało problemy z uruchomieniem laptopa. Wskazano na możliwość uszkodzenia rdzenia układu oraz na niewłaściwe nałożenie pasty termoprzewodzącej. Wygenerowane przez model językowy.