logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp 32LF96EC - poziome paski, mleczny obraz, TV gaśnie po włączeniu

Mateusz_mmaa 25 Sty 2017 15:59 849 2
REKLAMA
  • #1 16227274
    Mateusz_mmaa
    Poziom 2  
    Witam, jest problem a mianowicie tv przeważnie raz dzienne ma objawy takie jak poziome paski i mleczny obraz. Po odcięciu mu zasilania i odczekaniu do 5 min. ponowne włączenie objawia się czarnym ekranem, ale dźwięk jest ok., po około 3 sek. samoistnie gaśnie i tak w kółko. Ale jak odczekam około 30 min. i po tym czasie włączam to działa normalnie (wszystko wraca do normy) i tak do wieczora. Dnia następnego po paru godzinach powtarza się sytuacja. Podejrzewałem kondensator (330/400V) ten wielki koło trafopowielacza (przepraszam za pomyłkę), po sprawdzeniu rzeczywiście nie trzymał. Wymiana jego na nowy pomogła, ale na krótko (około 3 dni działał bez zarzutów), a teraz objawy powróciły.
    NOWE USTALENIA: zauważyłem, iż jak kręcę jednym z pokręteł od WN takie same mleko i paski się pojawiają jak w załączniku czy to znaczy, iż do wymiany jest trafopowielacz?
    Załączniki:
    • Sharp 32LF96EC - poziome paski, mleczny obraz, TV gaśnie po włączeniu WP_20170125_14_29_55_Pro.jpg (1.64 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16236019
    Mateusz_mmaa
    Poziom 2  
    Doradzicie?
  • #3 16236174
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1699
    Mateusz_mmaa napisał:
    Podejrzewałem kondensator (330/400V) ten wielki koło cewki zapłonowej

A gdzie Ty masz w telewizorze cewkę zapłonową?
    Powiedz mi co Tobie można doradzić, skoro Ty nie masz pojęcia o budowie TV i nazwach elementów?
REKLAMA