logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Volkswagen Golf 3 1.6 75km - Niestabilne obroty, gaśniecie silnika, błąd sonda l

forexknight 26 Sty 2017 19:40 1257 3
REKLAMA
  • #1 16230519
    forexknight
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam,
    borykam się z problemem w moim golfie 3 1.6 75km. Od pewnego czasu zdarza mi się, że jak jadę (na zimnym i ciepłym silniku) to obroty np. podczas postoju na światłach wariują - skaczą na wyższe i niższe. Zdarzyła się też kilka razy sytuacja że obroty poszły do góry, a nastepnie w dól i auto zgasło. Czasami też jak jadę np. na biegu 4, czuję że gdy dodaje gazu, auto czasami na sekundę się dławi, a potem jest ok (tak zdarza się dosyć często). Na vagu pokazuje błąd
    "podgrzewana sonda lambda 1 błąd sygnału wiarygodności G39". Nie wiem czy to może mieć coś z tym wspólnego. Przepustnica jest czyta. Czy ktoś może wie, co może być przyczyną tego problemu.

Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 16231014
    01franki
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Sprawdź sondę lambda oraz przepływomierz choć obstawiałbym to drugie

Moderowany przez ociz:

Tam nie ma żadnego przepływomierza. Radzę wypowiadać się tylko jak się jest pewnym tego co się pisze.

3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• REKLAMA
  • #3 16231072
    forexknight
    Poziom 9  
    Sonde odpiąłem, bez niej nadal to samo zjawisko. Dzięki za podpowiedź, sprawdzę to.
  • #4 16273674
    forexknight
    Poziom 9  
    Dla osób, które posiadaja podobny przypadek - u mnie powodem był aparat zapłonowy.
REKLAMA