logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Poziome kolorowe pasy na wydruku. Samsung CLX-3185W.

eraserhead997 28 Sty 2017 14:34 2397 1
REKLAMA
  • #1 16234642
    eraserhead997
    Poziom 1  
    Witam.
    Zakupiłem używaną drukarkę laserową Samsung CLX-3185W. Wydruki mają bardzo blade kolory. Być może wymiana tonerów poprawiła by jakość kolorów. Niepokoją mnie jednak kolorowe poziome linie przez całą szerokość strony. Czasem jest jedna czasem dwie powtarzają sie na każdym wydruku co około 19 centymetrów. Średnica bębna w tej drukarce to około 6 centymetrów czyli pasy występują co jeden obrót bębna.
    Na bębnie zauważyłem jasny pas przez całą jego szerokość. Ma on grubość około 1 milimetra. Czy to ten pas powoduje linie na wydrukach? Ponad to czym mogą być spowodowane nieregularne linie które zaznaczyłem na drugim zdjęciu? Na niektórych wydrukach drukarka drukowała też ślady z poprzednio drukowanej strony. Czy wymiana zespołu bębna i tonerów powinna rozwiązać problem. Może zamiast wymiany zespołu bębna wystarczy wymiana samego wałka opc?
    Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam - Poziome kolorowe pasy na wydruku. Samsung CLX-3185W. - Poziome kolorowe pasy na wydruku. Samsung CLX-3185W.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16234680
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1526
    Do wymiany OPC bębna lub cały moduł, do czyszczenie listwa pasa, ew. wymiana na nowy pas.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA