Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen jumper lll 2.2hdi - Kontrolka ładowania

slawarek 30 Jan 2017 15:13 6195 3
    slawarek
    Level 16  
    Witam.
    Mam jumpera lll jak w temacie świeci mu się kontrolka ładowania, znalazłem taki sam problem na forum ale jest zamknięty.
    Alternator daje 14.44v a kontrolka świeci. Wiem że fioletowy kabel idzie do komputra silnika, a zielony ma mieć12 v , tylko że u mnie jest po zapaleniu auta(na mierniku), a nie ma mieć przypadkiem też 12v przed zapaleniem, tak czy siak podłączona żarówka nie świeci na tym kablu.Czy ten kabel idzie z BSI czy z bezpiecznika nr? Dodatkowo łącze się tylko wtryskiem a miesiąc wcześniej ze wszystkim,bezpieczniki dobre, ma ktoś może schemat tego obwodu?
    szymon198312
    Level 30  
    Mam w pdf ale nie mam jak wkleić
    dandias
    Level 11  
    Witam fioletowy kabel idzie przez kostke pod przednią lewą lampa najprawdopodobniej bedzie wygnity - wczoraj miałem identyczny przypadek.
    slawarek
    Level 16  
    Moglbys mi na pw wyslac ? Bo nie mogę dojść z tymi kablami końca , nie wiem gdzie ma iść ten drugi kabel be jeden mam przedzwoniony żarówka 75 w i przejście mam tylko do sterownika silnika , drugi to zagadka na bezpiecznik czy BSI?

Dziś rozgryzlem temat i zielony kabel był ugnity i przetarty na silniku , dostaje 12v po odpaleniu i ma byc w stanie za świecić żarówkę . zastanawia mnie tylko gdzie on leci bo za skrzynka pod lampa się rozdziela i idzie do kabiny i chyba do wspomagania ? Pewny nie jestem.