logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson TV 32HU5253 - jak się nagrzeje to obraz się rozwarstwia i skacze

ostace 30 Sty 2017 18:09 2691 6
REKLAMA
  • #1 16240207
    ostace
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam, mam problem z telewizorem jak w tytule. Podmieniłem już płytę główną i dalej to samo, podmienię jeszcze zasilacz bo mam drugi taki tv na części z pękniętą matrycą. No i obawiam się, że może leżeć problem po stronie T-CON, bądź układ na taśmie łączącej T-CON z wyświetlaczem, wtedy to już problem, bo klejona hotbar.
    Może jakieś sugestie, drugi T-CON też mam, ale nie ma opcji podmiany, ewentualnie element po elemencie. Najgorsza sprawa to ten na taśmie.
  • REKLAMA
  • #2 16265420
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 867
    A może foto usterki zamieścisz.
  • REKLAMA
  • #3 16265944
    ostace
    Poziom 11  

tak to wygląda
  • REKLAMA
  • #4 16265976
    zdzich42
    Poziom 41  
    Foto a nie film. Jaka to matryca? Zasilacza raczej nie podmieniaj :D Matryca ma dwie taśmy do szkła?
  • #5 16266017
    ostace
    Poziom 11  
    Foto akurat nie mam zrobione ale film pokazuje dokładnie co się dzieje. Jutro foto wrzucę. Taśma jest jedna.
  • REKLAMA
  • #6 16266063
    zdzich42
    Poziom 41  
    No to myślę, że bez wymiany matrycy się nie obejdzie. Zaczekaj jednak na inne opinie. Jak napiszesz jaka matryca może jeszcze jakieś "czary mary" z youtube do wykonania :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Thomson 32HU5253, który po nagrzaniu obrazu rozwarstwia się i skacze. Wymieniono już płytę główną, a w planach jest wymiana zasilacza. Użytkownik obawia się, że problem może leżeć w układzie T-CON lub taśmie łączącej T-CON z matrycą, co może wymagać skomplikowanej naprawy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że uszkodzenie może dotyczyć matrycy i zalecają jej wymianę, a także proponują sprawdzenie dodatkowych materiałów wideo w celu diagnozy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA