Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lexmark E260dn nie pobiera papieru

kordesgda 01 Feb 2017 15:53 1545 4
    kordesgda
    Level 5  
    Witam,
    drukarka jak wyżej, nie pobierała papieru (kręciła rolkami po czym świeciła kontrolką - kartką pomarańczową).
    Wymienione rolki na nowe oryginalne nie pomogło.
    Wymienione sprzęgło oryginalne nie pomogło.

Rolki się kręcą.

Zaobserwowaliśmy, że drukarka przy pustym podajniku na papier nie pokazuje żadnego komunikatu o jego braku, choć nie jesteśmy pewni czy dany model pokazuje brak papieru.

Może ktoś się spotkał z czymś takim i pomoże ?

Pozdrawiam
    Bitels85
    Level 25  
    Nadal stawiam na sprzęgło a raczej na metodę jego montażu. Podejrzewam, że TO może pomóc.

W innym wypadku mogło się rozpaść łożysko kulkowe przekazujące napęd, miałem już raz tak, że bez obciążenia rolki się kręciły, a kiedy lekko przycisnąłem rolki, przestały się kręcić. Wówczas pomoże TO.
    e2e4
    Level 19  
    Dzień dobry.
    Jakiej gąbki? Lexmark w swoim sprzęgle 40X5370 Media feed (ACM) clutch
    nie korzysta z elektrozaczepu i gąbki hałas jego pracy tłumiącej. Inna konstrukcja.
    Poza powyższym Autor napisał, że wymienił sprzęgło.
    Pytanie czy rolki opadają na papier po wsunięciu szuflady?
    Może złamany jest pazur sterujący opadaniem zespołu poboru?
    Czy rolki mają wyczuwalny moment obrotowy? Czy ich obrót nie jest zatrzymywany
    byle obciążeniem?
    Bo drugie co mi przychodzi do głowy to usterka w łańcuchu zębatek przenoszących napęd
    na rolki.

Powodzenia,
    natenczas, e2e4.
    kemotix
    Level 17  
    Spoglądaliście w szparę między tylną obudową, a szufladą podczas pracy drukarki?

Rolki kręcą się a papier ani drgnie? Jest lekko pobierany po czym zatrzymuje się nim wyjdzie z szuflady?