Witam
Proszę o opinie odnośnie drukarek Lexmark modele:
1. MX510de
2. MX511de
3. MX611de
a) Jak wygląda sprawa eksploatacji?
Na ile w rzeczywistosci wystarcza bęben? Producent podaje 60 **tyś. stron. Nie wiem tylko co oznacza, ile w rzeczywistosci stron można na nim wydrukować.
b) Jak wygląda w rzeczywistości sprawa sprawa toneru i bębna?
W sieci znalazłem dość tanie materiały eksploatacyjne oryginalne
Bęben oryginalny:
Link
Toner oryginalny:
Link
c) Czy w praktyce jesteśmy w stanie osiągnąć te wydajności?
Po przeliczeniu i cenach podanych powyżej wydruk 1str A4 wychodzi bardzo tanio : 0,042 gr
d)Czy są to trwale i bezawaryjne urządzenia w dłuższej eksploatacji już po zakończeniu okresu gwarancyjnego
Dziękuję
Pozdrawiam
Łukasz
Proszę o opinie odnośnie drukarek Lexmark modele:
1. MX510de
2. MX511de
3. MX611de
a) Jak wygląda sprawa eksploatacji?
Na ile w rzeczywistosci wystarcza bęben? Producent podaje 60 **tyś. stron. Nie wiem tylko co oznacza, ile w rzeczywistosci stron można na nim wydrukować.
**Wydajność zespołu obrazującego przy założeniu średniej długości zadania wydruku wynoszącej 3 strony formatu A4 przy pokryciu ok. 5%. Rzeczywista wydajność może być różna w zależności od takich czynników jak: szybkość urządzenia, format i kierunek podawania papieru, pokrycie tonerem, użyty podajnik i średnia złożoność zadania wydruku.b) Jak wygląda w rzeczywistości sprawa sprawa toneru i bębna?
W sieci znalazłem dość tanie materiały eksploatacyjne oryginalne
Bęben oryginalny:
Link
Toner oryginalny:
Link
c) Czy w praktyce jesteśmy w stanie osiągnąć te wydajności?
Po przeliczeniu i cenach podanych powyżej wydruk 1str A4 wychodzi bardzo tanio : 0,042 gr
d)Czy są to trwale i bezawaryjne urządzenia w dłuższej eksploatacji już po zakończeniu okresu gwarancyjnego
Dziękuję
Pozdrawiam
Łukasz