logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o głośnikach Tracer Disco TRG-2S-440-A-1 440W - warto kupić?

Dym 20 Lip 2005 11:48 1904 13
REKLAMA
  • #1 1667204
    Dym
    Poziom 11  
    ma ktos opinie o głosnikach 2+1 TRACER DISCO TRG-2S-440-A-1 440W
    bo widze ze na allegro szybko sie sprzedaja ale niewiem jak grają :/
  • REKLAMA
  • #2 1667246
    Jasie-k
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Trochę nie bardzo jak chcesz 2+1 taki do kompa do gier i filmów to polecam Creative 2+1 ale tylko do tego się nadaje. Cena nowego to ok 219 Zł .
    Pozdrawiam
  • #3 1667439
    plik4
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Hmmmm.... te glosniki TRG-2S-440-A-1 to totalna porazka... 29 zl kosztuja . Moc 440 W HAHAHA to jest moc apsurdalna :P (taka jaka glosnik przyjmie ale spali sie zanim wyda dzwiek) :P:P:P pasmo przenoszenia 60-20000hz wszystko ok ale nieprzy tej mocy bo przy 440 W to moze da le przy -100dB :P NIe kupuj tego !!!!

Dołaczam sie do Jasie-k kup creative 2+1 albo 5+1 ja mam starszy zestaw model 5100 i naprawde jak na glosniki komputerowe spisuje sie wspaniale.... A jezeli interesuje cie moc to (moj ) zestaw ma w RMS 45W a w P.M.P.O 1000003242934234 W :P
  • #4 1668819
    Hefajstos
    Poziom 35  
    Ocena: 131
    Też uważam, że lepiej kupić Creativa - słuchałem już kilku egzemplarzy i grało to całkiem całkiem. Tylko, że chyba lepiej kupić na allegro jakieś kolumienki za 100z i podłączyć do starego Radmora rodziców:)

--
    Hefi
  • REKLAMA
  • #5 1668979
    !ron
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Tracer robi dobre rzeczy ale nie w tej cenie. Tracer jest firmą na poziomie Manty ale Creative jest o półke wyżej, jak cenowow tak i jakościowo. Choć i TRacer sobie woła czasem po pareset złotych za zestawy. Niedawno bo w listopadzie miałem praktyke w sklepie komputerowym u mnei w miescie, roboty nie było dużo wiec z nudow wziąłem parę zestawów głośnikowych i zacząłęm testowac. Miałem Manty, Tracery, Samsungi, Easy Touch. Esy Touch poleciały na zbity łeb, najgorszy chłam jaki był. Tracer i Manta dawały średnio rady, to znaczy nie były złe, dzwiek był czysty tylko ze w Mancie sub strasznie charczał:/ Sasmung sie wybijał duzym subem i potężnym basem (szczeże polecam), Creative nie miał takiego basu ale szczegółowośc, jakośc i estetyka była najlepsza z tego wszystkiego.

Co do twojego dylematu nie bierz tych Tracerów, te co ja testowałem kosztowały od 200zł w góre. A te co zamierzasz kupić to chłam pokroju Easy Touch (tak sie to chyba nazywało)... no może ciutek lepsze.
  • REKLAMA
  • #6 1669185
    Stefan99
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    a nie lepiej samemu zrobić ? dźwięk lepszy a i satysfakcja że sie samemu zrobiło :)
  • REKLAMA
  • #7 1669527
    Jasie-k
    Poziom 19  
    Jak masz na tym grać i oglądać filmy to poprostu goń po Creative i nie czekaj na bank sie nie zawiedziesz masz moją gwarancję. Jezeli chcesz słuchac muzy to na nich nieposzalejesz ale jakość cię mile zaskoczy. To żadana tajemnica że imprezki na nich nie zrobisz bo do tego to są inne sprzęty np. wspomniany radmor ale to już nie na temat. Tymi tracerami się zawiedziesz szkoda kasy!!!!!!!
    Pozdrawiam
  • #8 1670849
    plik4
    Poziom 26  
    sluchac muzyki o natezeniu da sie ja slucham na nich i jest dobrze zmniejszasz bas aby nie schodzil tak nisko i gral gdzies od 45 hz bedzie w miare gleboki i szybki (naprawde nizej nie trzeba do muzyki) i jak dobrze rozstawisz glosniki wokol miejsca prze kompem gdzie siedzisz uzyskasz 103-110 dB w srednim pasmie a bas -6-10dB (na ucho). Pmoje glosniki sa max 1m od glowy i jak slucham to neikiedy uszy zabola a dziwek czysty i precyzyjany zadnego dudnienia z suba czy faluajcych srednich wysokie rowniez bardzo ladne az bylem zdziwiony ze bez kopulki wysokotonowej da rade tak zagrac. GORACO POLECAM i rowniez jak Jasie-k daje gwarancje satysfakcji!!! Sprzet gody swej ceny.
  • #9 1671402
    mizgu
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Wszystkie te zestawy to kaleczenie uszów niezalerznie czy to creativ czy logitech manta czy inne barahułmo wszystkie do 500zł powyrzej troche lepiej już gra ale te ceny w stosunku cena jakość to złodziejstwo,więc lepie zrobić nawet najtańszy zestaw na teslach niz przepłacać za barachułmo które suba ma z płyt cienkiej jak palec a satelity w plastyku :D
  • #10 1671925
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 1672340
    Jasie-k
    Poziom 19  
    Koledzy zacznijcie odróżnieć głośniki do komputera od głośników do słuchania muzyki. Autor potrzebuje głosników do kompa i do tego Creative jest rewelacyjny!!!! Wiadomo,że słuchanie muzyki na tym a szczególnie głośno na bank nie jest dobrym pomysłem ale one nigdy nie były do tego projektowane. Tak samo możesz krytykować ciągnik, ze ma 150 koni a tylko 40 Km pójdzie.
    Pozdrawiam
  • #12 1672422
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 1673673
    plik4
    Poziom 26  
    Jasie-k napisał:
    Koledzy zacznijcie odróżnieć głośniki do komputera od głośników do słuchania muzyki. (...)Tak samo możesz krytykować ciągnik, ze ma 150 koni a tylko 40 Km pójdzie.
    Pozdrawiam

Dokładnie. Jeden co zrozumial o co chodzi....

A sub zagra od 30Hz przy -10dB moze miales jakies niedorobiona wersje ze ci sie splalilo trafo i nei gral nisko. Powiem tak ze glosniki (satelitki) mala lepsze wyskokie tony od GDWK tonsila. NIe ma porownywac do jakis wstegowych ale taka jest prawda. Ale jak sie chce wymadrzac i wprowadzac w blad pytajcego to tak jest. Tez moze sobie kupic Creative GIGAworks s750 do kompa i na tym napewno imprezke zrobi. Nie ma bata bedize napewno lepiej gralo od altusów czy podomnych. Ale zaraz ktos porowna je do Zeusów albo scenicznego sprzetu.........paranoja..
  • #14 1673795
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Creativy ale nie sbsy to wg mnie najlepsza jakosc glosników komputerowych w tej cenie pewnie ze nie ma porownania do nawet tanich zestawów tonsila z odpowiednim wzmakiem ale nie zajmuje praktycznie to miejsca gra przyjemnie .

Ps w moich jest osobna kostka do suba a trafo 15V 5A i wazy jak pol cegły wiec mniej wiecej pokrywa zapotrzebowanie na moc

Podsumowanie tematu

✨ Głośniki Tracer Disco TRG-2S-440-A-1 440W są oceniane jako sprzęt niskiej jakości, nieodpowiedni do wymagających zastosowań, zwłaszcza imprezowych. Moc 440W jest uznawana za zawyżoną i nierealistyczną, a subwoofer nie schodzi efektywnie poniżej około 60Hz przy zadowalającej głośności. Satelitki mają ograniczone pasmo przenoszenia i są wykonane z przeciętnych materiałów, co wpływa na jakość dźwięku. W porównaniu do Tracera, zestawy Creative 2+1 lub 5+1 są rekomendowane jako lepsze pod względem jakości dźwięku, szczegółowości i estetyki, szczególnie do zastosowań komputerowych, gier i filmów. Alternatywnie, można rozważyć kolumny podłączane do wzmacniaczy typu Radmor lub samodzielne konstrukcje głośnikowe oparte na przetwornikach Tesla. W segmencie do około 500 zł jakość dźwięku jest generalnie ograniczona, a wiele zestawów to kompromisy między ceną a jakością. Głośniki komputerowe nie są projektowane do głośnego słuchania muzyki czy imprez, co należy uwzględnić przy wyborze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA