logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 6s - Wymiana wyświetlacza, dotyk wariuje, sensor zbliżeniowy nie działa

krisczrn 03 Lut 2017 18:18 4041 4
REKLAMA
  • #1 16250510
    krisczrn
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Witam,
    Po wymianie wyświetlacza i dotyku w iphone 6s mam problem z nowym dotykiem- dotyk wariuje, jest niedokładny albo sam "klika". Domyślam się że jest to problem kiepskiego dotyku, zamówiłem jeden z tańszych... Zamierzam go zmienić na następny. Mam natomiast problem z sensorem zbliżeniowym, podczas rozmowy nie wygasa lcd. Podczas przekładki obchodziłem się z nim delikatnie żeby go uszkodzić, a jednak nie działa... Czy zamawiać nowy, czy coś można z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16284456
    odzźwierny
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Wymiana wyświetlacza. Z tym już nic nie zrobisz.

Przekładając całą część z jednego wyświetlacza do drugiego - przednia kamera na której jest ów proximity sensor musisz go wsadzić dokładnie w miejsce gdzie ma być - najlepiej przełożyć również kawałek plastiku który pomaga wyśrodkować sensor (znajduje się przyklejony w oryginalnym wyświetlaczu).
  • REKLAMA
  • #4 16286174
    krisczrn
    Poziom 11  
    Mam już drugi wyświetlacz. Przekładając poprzednio przełożyłem owy plastik ale nie pomogło- obstawiam że faktycznie wyświetlacz jest po prostu bardzo kiepskim zamiennikiem. Nowy lcd będę montował na początku przyszłego tygodnia, poinformuję o rezultacie.
  • #5 16378308
    krisczrn
    Poziom 11  
    Podmiana wyświetlacza na kolejny rozwiązała problem- poprzedni choć nowy, był wadliwy.
REKLAMA