logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 6s - boczne przyciski nie działają po wymianie wyświetlacza

as007 17 Cze 2019 11:43 414 3
REKLAMA
  • #1 18015622
    as007
    Poziom 15  
    Ocena: 37
    Dzień dobry,
    Zwracam się z zapytaniem o możliwe przyczyny braku działania przycisków bocznych w Iphone 6s. Kupiłem telefon na aukcji z niedziałającym wyświetlaczem (brak podświetlania). Po wymianie wyświetlacza telefon działa, ale nie działają boczne przyciski (włączanie tylko poprzez podłączenie ładowarki). Pod taśmą od wyświetlacza jest chyba znacznik zawilgocenia który jest różowy i ponadto 2 śrubki były lekko skorodowane. Sprawdzałem podłączenie taśmy i jest ok. Czy po zamoczeniu mimo ogólnej sprawności urządzenia mogły przestać działać boczne przyciski i przełącznik głośności?
  • REKLAMA
  • #2 18016911
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    W pierwszej kolejności do sprawdzenia taśma tych przycisków. Być może jest źle wpięta albo jak kolega częściowo już sobie odpowiedział wilgoć mogła skorodować złącze taśmy tych przycisków i efekt jak na obrazku. Ja bym go pod lupą przejrzał pod względem zawilgocenia/zalania.
  • REKLAMA
  • #3 18018488
    rabus40
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Proponuje zmierzyć pobór prądu przez telefon oraz obejrzeć płytę pod mikroskopem lub pod lupą jak kolega wyżej wspomniał, napewno są jakieś ślady zalania w okolicach złącza.
  • #4 18020058
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Taśma i gniazdo może być skorodowane, albo ktoś przerwał taśmę poprzez nieudolne oklejanie baterii co będzie dopiero widoczne po odklejeniu baterii. Sprawdź dokladnie.
REKLAMA