logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o telewizorze Blaupunkt 43 cale - warto kupić?

Adrianegg 04 Lut 2017 14:04 4011 10
REKLAMA
  • #1 16252183
    Adrianegg
    Poziom 1  
    Witam. Po 10 latach użytkowania 21calowego Triluxa, nadszedł czas na wymianę telewizora. W internecie natknąłem się na markę Blaupunkt i telewizor 43calowego, czyli taki który by mi odpowiadał. Opinie o nim są różne, gdyż Polacy nie są zbyt dobrze do niego nastawieni, narzekają na to, że szybko się psuje. Jednak postanowiłem poszerzyć horyzonty i poszukać opinii na zagranicznych forach/sklepach etc. Ku memu zdziwieniu ludzie z zagranicy w większości wypowiadają się o nim dobrze, jako jedyną wadę stawiają "plastikowy" dźwięk, do którego trzeba się przyzwyczaić. Dlatego postanowiłem Was zapytać o opinię, może ktoś miał styczność z telewizorami tejże firmy. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16252238
    osiniak75
    Poziom 35  
    Ocena: 543
    To tak jak z ciastkami z Lidla. Dla Lidla w Niemczech będą z masła i z orzechami, w Polskim z margaryny i z ekstraktem orzechów. Blaupunkt nie jest firmą specjalizującą się w telewizorach.
  • REKLAMA
  • #3 16252683
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 16252701
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 16252702
    Zbigniew 400
    Poziom 38  
    Ocena: 793
    Kupiłem w Kauflandzie/3 lata gwarancji/ 40cali. Jako podstawowy tv jest ok. Dzwięk rzeczywiście kiepski.Cena 999 zł.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 16252722
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 16252755
    Zbigniew 400
    Poziom 38  
    Mi wystarcza. Pamiętacie czasy tv /crt/ 100Hz, niby lepsze ale się nie przyjęły.
    Pamiętacie schow wiew, to samo.

Jak się z lupą podchodzi to widać różnicę.

Ustawiam kino domowe u klienta, duży nacisk na jakość. Klient zadowolony.
    Przyjeżdzam za pół roku, głośniki poprzestawiane, pani domu tak chciała, już jakość nieważna.

Popatrzcie na MP3.

Audiofile mają różne szajby, ja tego nie słyszę, a na propozycję testów nie wyrażają zgody.

Szczytem ignorancji jest drogi kierunkowy przewód głośnikowy, na pytanie jaki prąd płynie w głośniku konsternacja.

Tak więc epatowanie parametrami tv dla zwykłego oglądacza jest bezsensowne.

A 4k, też nie wiadomo czy będzie, wystarczy że ktoś wymysli coś innego.

A tv z MPEG 2, ile ludzi wpuszczono w kanał.
  • #11 16253414
    Zbigniew 400
    Poziom 38  
    Koleżanka chciała kupić tv, poszliśmy do rtv agd, sprzedawca zaczął pleść bzdury o ledach, wybuchnęliśmy śmiechem /oboje jesteśmy elektronikami/. Żenada. Dla zwykłego klienta papka dla nieznającego się na rzeczy.
    Na drugim stoisku sprzedawca zachwalał zmywarkę oszczędzającą 1 litr wody na 1 mycie, była to istotna cecha. Ile kosztuje 1 litr wody ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje opinii na temat telewizora Blaupunkt 43 cale, po 10 latach korzystania z 21-calowego modelu Trilux. W Polsce pojawiają się negatywne opinie dotyczące awaryjności Blaupunkta, podczas gdy zagraniczne recenzje są bardziej pozytywne, wskazując na "plastikowy" dźwięk jako jedyną wadę. Użytkownicy forum zauważają, że Blaupunkt to podstawowy model w budżetowej kategorii, produkowany w byłych zakładach Sharpa. Pojawiają się także sugestie dotyczące alternatywnych modeli, takich jak Panasonic TX-40DS630e, oraz dyskusje na temat jakości dźwięku i obrazu w telewizorach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA