kawaipapierosy napisał: Moja pomyłka z tym mono.
W takim razie model wyżej od HP jest
HP LaserJet Pro M277dw
Biorę pod uwagę najtańszy proponowany i akceptowalny Canon
Canon Color imageCLASS MF624Cw
Przydałby mi się jeszcze jeden model od innej firmy. Wtedy porównałbym konkretne opcje, ceny i koszt tonerów.
Czy zamienniki kupujecie najtansze? Czy powinien patrzeć na firmy które mają dobre oceny i komentarze(droższe)?
No już się coś klaruje
Myślę że tak, tonerów nie kupuj najtańszych, nie rozpatruj takiej opcji! Pracując w serwisie naoglądałem się już dostatecznie wielu zgonów i reanimacji spowodowanych tanim szmelcem z Allegro itd
Samsungów nie podrzucałem bo nie ma nic ciekawego. Mają dużo wpadek w tych ostatnich kolorach więc co ci będę serwował. Tonerki malusie jak dla wróbelka, delikatne czujniki papieru, Rolki poboru papieru Samsungi mają solidne, to trzeba przyznać! O urządzeniach Konica-Minolta nie pisałem bo to wyższa półka. O Kyocera także. Kyocera kolorowa przykładowo nie toleruje zamienników Urządzenia Kyocery potrafią się szpetnie mśćić za oszczędności więc dla ciebie odpada! No to o czym?
Teoretycznie powinno się patrzeć na komentarze Im mniej złych tym lepiej, im więcej złych tym gorzej
Zresztą dobre opinie dzisiaj można sobie kupić, pamiętaj o tym Zgłaszają się do nas czasami takie firmy co za pieniądze PR zrobią jak ta lala. Siedzą chyba w boksach i drzewa prostują Ponoć 200-300 pozytywów za tyle to, a tyle zł Na szczęście Szef jest na takie firmy uczulony - ostro cięty Raz to zlał ich błotem przy klientach i wszystkich w biurze Poniosło Szefa ale i się należało Oszuści - tyle No i teraz weź i sprawdź czy to prawdziwe czy kupione?
Napisze tak pracuję już troszkę w małej firmie Z tego co wiem to żadnych komentarzy w necie nie mamy Szefostwo po prostu nie potrzebuje takiego pijaru Nie prosimy bez przerwy klientów po każdej instalacji sprzętu i szkoleniu o pozytywne komentarze (to było by żenujące,wstydził by się) Wiem, że niektórzy to robią, tak słyszałem

Kto jest zadowolony ten z nami działa Wszystkich nie bierzemy bo i poco? Po co nam klient, który nie płaci albo kiepsko płaci z opóźnieniami, wiecznie chce najtaniej i wiecznie marudzi Tych podobno oddajemy konkurencji

Na szczęście nie prowadzę głównych finansów firmy i bardzo mnie to cieszy