logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio MiVue 638 Touch - przerywa nagrywanie przy zapełnionej karcie SD

elv_invest 06 Lut 2017 22:05 5418 2
REKLAMA
  • #1 16258411
    elv_invest
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam

Posiadam kamerę Mio MiVue 638 Touch która charakteryzuje się dość kłopotliwa "funkcjonalnością". Rejestrator w trakcie jazdy potrafi wyłączyc nagrywanie i albo włączy się ponownie po upływie ok. minuty (lub kilkunastu minut), lub nie włączy się wcale. Możemy klikać czerwony przycisk nagrywania lecz to nic nie daje. Jedynym wyjściem jest reset urządzenia, wtedy zaczyna nagrywać normalnie.... do momentu następnego przerwania. Jeszcze ciekawostka - wszystkie przerwane nagrania mają zawsze tą samą wielkość pliku -61 504KB. Normalna wielkość pliku 5 minutowego to ok. 450 000KB

Z tego co zauważyłem, problem występuje tylko jeśli karta jest zapełniona.

Sprawdzałem na 2 kartach SD:
    - 16GB Sandisk Ultra Class 1 (U1) FAT32
    - 32GB Kingston Class 3 (U3) FAT32

Oprogramowanie R01.52.1302.A3N - robiłem reinstalacje

Czy ktoś miał podobny problem?
    Czy kwalifikuje się to pod naprawę gwarancyjną?
  • REKLAMA
  • #2 16603437
    mateo302
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam,

Wygląda na to, że mam identyczny problem z moim MiVue 638 Touch.
    Czy znalazłeś może rozwiązanie tego problemu?

Czy to podlega gwarancji?

Pozdrawiam
  • #3 16671436
    elv_invest
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Rozwiązanie połowiczne.
    Po pierwsze wgranie najnowszego softu. Druga rzecz to format karty w urządzeniu. Od czasu napisania pierwszego postu, rejestrator przestawał nagrywać tylko jak wyciągałem kartę z urządzenia i coś zgrywałem. Wtedy wystarczyło zrobić format i było OK. Podejrzewam, że ma to związek z błędnym wykrywaniem wolnego miejsca na karcie, ale to tylko luźne spostrzeżenie.

Daj znać czy nagrywa poprawnie
REKLAMA